Sünnitusosakond. Foto on illustratiivne.Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
1. juuni 2018, 07:52

Põlva haigla sünnitusosakonna kaitseks koguti 9238 allkirja (2)

Liikumine “Põlva sünnitusosakonna kaitseks” annab teada, et sünnitusosakonna toetuseks koguti internetis ja paberkandjal 9238 allkirja.

Täna keskpäeval annavad liikumise eestvedajad Mari-Liisa Parder ja Indrek Sarapuu allkirjapaki sotsiaalministeeriumis üle tervise- ja tööminister Riina Sikkutile.

Petitsiooniga seistakse Põlva sünnitusosakonna eest, rõhutades, et Põlvas pakutav sünnitusteenus on ohutu ja kvaliteetne, ning Põlvas sünnitanute number aastal 2017 tõusis

Lisaks juhitakse petitsiooniga tähelepanu maapiirkondade muredele ning teenuste, sealhulgas meditsiiniteenuste kättesaadavusele. 

Petitsioon on suunatud tervise- ja tööministrile ning Eesti haigekassa juhatuse esimehele

• sooviga, et minister vaataks üle Põlva haigla sünnitusosakonna sulgemisotsuse ning leiaks teenuse pakkumiseks Põlvas edasised võimalused.

• palvega ministril võtta seisukoht, kuidas edaspidi suurt kogukonda puudutavad meditsiinivaldkonna otsused ja muudatused läbi tuleks viia.

Petitsioon algatati 22. märtsil liikumise “Põlva sünnitusosakonna kaitseks”, pärast Põlva haigla sünnitusosakonna sulgemisotsuse teatavaks tegemist, sest kohaliku kogukonna jaoks oli ebaselge, kes täpsemalt sellise otsuse tegi, mis argumentidel otsus põhineb ning miks ei kaasatud kohalikku kogukonda nii suure otsuse tegemisse.