Foto: HEIKO KRUUSI
Eesti uudised
29. märts 2018, 16:27

Jüri Ratas: ma ei pea õigeks regionaalsete sünnitusosakondade sulgemist (39)

Tänasel valitsuse pressikonverentsil rõhutas peaminister Jüri Ratas, et ei pea õigeks Valga ja Põlva haiglate sünnitusosakondade sulgemist.  

"Ei, ma ei hinda seda hästi," vastas Ratas küsimusele Põlva ja Valga haiglate sünnitusosakondade sulgemise kohta. "Minu teada on Põlva haigla sünnitusosakonnas viimasel aastal sünnituskordade arv võrreldes eelmise aastaga isegi natukene tõusnud. Ma ei arva, et neid tuleks sulgeda selliselt, et kogukonnaga üldse läbi ei räägitaks. Ma arvan, et me peaks tegelikult mõtlema seda, et kui jäävad mõlemad haiglad pakkuma sünnitusteenust ja sünnitusosakonnad jäävad tööle, siis kas nad on piisavalt turvalised – loomulikult uutele maailmakodanikele, aga ka emadele," kinnitas peaminister. 

Ta lisas, et kavatseb aprillis mõlemat haiglat külastada. "Minu teada ühe haigla nõukogu on selle [sulgemis]otsuse teinud, teise haigla nõukogu veel ei ole teinud. Ma olen suhelnud ka sellel nädalal haigekassaga. Ma igal juhul tahan seda diskussiooni jätkata. Ma arvan, et see küsimus ei ole veel lõppenud," ütles Ratas.