Priit Unt (sinises) ja tema kaitsja Sven Sillar kohtuotsuse kuulutamisel.Foto: Robin Roots
Krimi
3. juuni 2020, 18:23

TALLINNA VIIMASTE LÕBUMAJADE PEREMEES: Kohus karistas Tanel Aaviku „äripartnerit“ bordellide pidamise eest

Harju maakohus mõistis kolmapäeval Priit Undi süüdi Liivalaia tänaval ja Ristiku põigus tegutsenud bordellide juhtimises. Neid asutusi on nimetatud ka Tallinna viimasteks lõbumajadeks. 

Harju maakohus mõistis kolmapäeval Priit Undi süüdi Liivalaia tänaval ja Ristiku põigus tegutsenud bordellide juhtimises. Neid asutusi on nimetatud ka Tallinna viimasteks lõbumajadeks. 

Kui bordelliäri teine juhtfiguur Tanel Aavik (51) läks juba üle-eelmise aasta sügisel prokuratuuriga kokkuleppele ja võttis karistuse vastu, siis Priit Unt (52) eelistas üldmenetluses lõpuni võidelda.

Maakohus määras talle nüüd kuritegelikku ühendusse kuulumise ja kupeldamise eest viieaastase vangistuse – sellest veidi üle viie kuu istus ta uurimise ajal vahi all ja ülejäänu on tingimisi. Samuti konfiskeeriti Undilt 27 515 eurot ning tal tuleb tasuda 6748 eurot advokaaditasu ja sundraha.

Süüdistuse järgi oli Unt aastail 2009–2016 kahe Tallinnas asunud bordelli tegevjuht, samal ajal kui meediaärimees ja jalgpalliklubi Nõmme Kalju tollane juhatuse liige Aavik oli rohkem finantsinvestori rollis, kes suunas asju eemalt.

Vanad koolivennad Aavik ja Unt tegutsesid lõbuäris koos juba hiljemalt 2004. aastast peale, olles seotud ka Tedre tänaval asunud lõbumajaga Mikado. Pärast seda, kui Unt sai 2009. aastal kupeldamise eest karistada, nägid nad suurt vaeva, et äri paistaks vähemalt paberil seaduslik. 

Edasi lugemiseks: