KOOS KAITSEINGLIGA: «Ilma minuta oleks Volodja surnud juba 30aastaselt, kui tal kaelas veen lõhkes. Päästsin mitmel korral tema elu. Tal oli pilet Pariisi minu juurde 29. kuupäevaks, aga ta suri 25. juulil,» on öelnud artisti kolmas abikaasa Marina Vlady. «Näen vahel öösiti unenägusid, kus me koos Volodjaga teineteisel käest kinni hoides ringi lendame.»Foto: Sovfoto/Universal Images Group/S
Inimesed
25. juuli 2021, 20:31

Vladimir Võssotski. Kes või mis tappis Venemaa suurima legendi?

Vladimir Võssotski surmast möödub täna 41 aastat. Kuigi iidoli lahkumise kohta ilmus ajakirjanduses vaid paar lühiteadet, saabus temaga hüvasti jätma väidetavalt miljon leinajat.

28. juuli 1980. Moskva olümpiamängud olid täies hoos, kuid linna ühes otsas saadeti viimsele teele juba oma eluajal iidoli staatusesse jõudnud lauljat, heliloojat ning näitlejat. Kirstu juurde viiv järjekord oli üheksa kilomeetrit pikk, ratsamiilits pidas korda ja kastmismasinad ajasid veejugadega asfaldilt lilli kokku. Võssotski kolmas abikaasa, Prantsuse päritolu näitlejanna Marina Vlady tõdes hilisemas usutluses: «Olen näinud, kuidas on maetud printse ja kuningaid, kuid midagi taolist … Ei iial.»

Edasi lugemiseks: