Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
31. jaanuar 2020, 10:59

Lugejakiri: palju üks naine end petta laseb?! (8)

42aastane Erki tahaks jätkata elu ja luua kodu kunagise sõbratariga, aga too ei lase lahti oma mehest ja endisest elust, kuigi mees pidevalt petab ja valetab.

„Me olime lühidalt paar umbes 15 aastat tagasi, aga siis viis töö ja elu meid erinevaid teid pidi. Nüüd oleme aasta pidevalt jälle suhelnud ja väljas käinud. Sellest ligi aasta varem suhtlesime veebis, kus juhuslikult uuesti üksteist leidsime. Juba siis olid tal abikaasaga jamad. Mees jäi teiste naistega vahele ega püüdnud seda isegi varjata,“ kirjutab Erki.

Erki sai kaaslannaga lähedasemaks ja nende vahel tärkas kunagine kirg.

„Ta tuli ja elas mõnda aega minu juures, aga läks väidetavalt laste tõttu tagasi. Kuigi olen ka ta lastega kohtunud – meil ei ole üldse probleeme. Käisime kinos, kohvikus. Ei kippunud uueks isaks ega midagi – lapsed päris mõistlikud tal. Aga mingil põhjusel kippus ikka mehe juurde tagasi. Ometigi ei jätnud too valetamist ega petmist. Isegi mitut armukest pidas korraga. Raha sel mehel jagub, aga aru oma naist hoida ei ole,“ leiab mees.

Erki sõnul on ta üritanud ka ise sellest ringist väljuda, aga tunded ei luba.

„Ma tõesti hoolin sellest naisest. Eks ta oli juba varem mulle see õige. Ma ei tea, mis teda sinna kisub. Tunnen, et tema süda on minu juures, aga mingi kohusetunne. Kas kardab midagi seoses lastega? Ei tea, kuidas talle selgeks teha, et midagi ei muutu. Palju see mees teda petma peab, et ta tõde tunnistaks?! Ma näen, et see teeb talle endiselt haiget. Pole ka ime – neil ju koos pikalt elatud, ühised lapsed ja praegu veel ka klaarimata suhted. Raske on neil, aga ka minul. Ma tahaksin mõelda tulevikule ja teha plaane, aga ta ei näi ikka veel olevat sinnani jõudnud, et minna edasi,“ on Erki kurb.

„Ma tahaks teistele naistele öelda, et ärge leppige mehega, kes teid petab. Ta ei ole teid väärt – hoolimata põhjendusest. Õige mees julgeb probleemiga tegeleda ja leida lahenduse – olgu siis kokku või lahku. Aga taolistel mängudel ei tohiks õiges pereelus olla kohta,“ leiab Erki.

Kas sina suudaksid jääda mehega, kes sinu usaldust on reetnud?