Peaminister Jüri Ratas koos abikaasa Kariniga Londonis.Foto: EPA/Scanpix
Maailm
4. detsember 2019, 08:58

FOTOD | Jüri Ratas osales Londonis kuninganna Elizabeth II vastuvõtul (45)

Peaminister Jüri Ratas osaleb Londonis NATO riigipeade ja valitsejate kohtumisel, mis on korraldatud alliansi 70. aastapäeva tähistamiseks, ent seal arutatakse ka mitmeid teravaid teemasid.

Kohtumisel arutatakse lähiaastate arenguid ja väljakutseid NATO liitlaste koostöö, kollektiivkaitse ja heidutuse arendamisel. Londonisse on sõitnud paljude teiste riigipeade kõrval ka USA president Donald Trump ja Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.

„Tunneme igapäevaselt, et 70 aastat kestnud NATO koostöö on vägagi elujõuline, eriti igapäevases tegevuses nii poliitilisel kui ka riigikaitselisel tasandil. NATO heidutus toimib sajaprotsendiliselt. Eesti julgeoleku jaoks kõige tähtsam kinnitus sellest on NATO tugevnenud kohalolek meie piirkonnas – Eestis, Lätis, Leedus, Poolas,“ ütles peaminister Ratas, lisades et meie piirkonna julgeolek on suurem kui kunagi varem. 

Foto: EPA/Scanpix

NATO liidrite kohtumise töösessioon toimub kolmapäeval, mil alliansi riikide juhid keskenduvad kaitseinvesteeringutele, NATO heidutus- ja kaitsehoiaku tugevdamisele ning julgeolekut tugevdavale tegevusele väljaspool ühenduse piire. Ühtlasi räägivad riigipead NATO vastusest globaalsetele arengutele ja uute tehnoloogiatega seotud riskidest.

Eesti peaminister osales eile õhtul Suurbritannia kuninganna Elizabeth II ning Briti peaminister Boris Johnsoni pidulikul vastuvõtul.