Mari-Liis Lill ja Ivo Uukivi.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
24. oktoober 2019, 12:08

Mari-Liis Lill: praegust ühiskonda iseloomustab mõtteviis, et oma kaaslase võid ükskõik millisel hetkel välja vahetada (14)

"Kui lühidalt kokku võtta, siis enam ei abiellu me oma esimese armastusega. Üldse abiellutakse vähem ja neistki paaridest lahutavad pooled. Kui laiemalt mõelda, siis meie suhtemustrid ja arusaam sellest, milline on hea suhe, on suuresti ühiskondlik kokkulepe – ja seda kokkulepet oleme vahepeal muutnud," arutleb lavastaja Mari-Liis Lill värskes Eesti Naise numbris.

Just armastusest kõneleb Mari-Liis Lille lavastus "Esimene armastus", mis jõuab Eesti Draamateatri lavale tuleva aasta märtsis. 

"Mõtteviis, et võid oma kaaslase ükskõik millisel hetkel välja vahetada, kui hakkab kripeldama, et kusagil võiks olla keegi parem. Selline nimetu igatsus võib viia olukorrani, kus inimene jääb üksi, sest sajaprotsendilist õnne, mida ta otsis, pole olemas," leiab Lill. 

Enda elukaaslase ja laste isaga, näitleja Ivo Uukiviga on Mari-Liis jaganud ühist elu nüüdseks kümme aastat. Peres on kasvamas kaks last: 2011. aastal nägi ilmavalgust Uku Kutt ja möödunud aasta alguses sündis perre teine poeg, kes sai nimeks Artur Ulf. 

Refereeritud artikli täistekst Eesti Naises.