Reet Linna tööjuubel, 50 aastat ETV-s Tags: Reet Linna 50 aastat ETV-sFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
1. juuni 2019, 15:30

Režissöör Maire Radsin: hoolimata oma tuntusest ja kuulsusest pole Reet Linna olnud kade (4)

"Reedal on saatejuhtide seas üks ebatavaline omadus: ta suhtub saatekülalistesse nii, nagu nad oleksid just temale isiklikult külla tulnud. Ehk siis – nad on külas Reedal, mitte saate vaatajal. Ta ei lähe kunagi ukse juurde inimesele vastu, vaid ootab, kuni ta ise tema juurde jõuab. Reet meenutab saatejuhina koduperenaist, sest stuudiosalvestuse puhul ei jää kunagi sellist muljet, et inimesed on sinna tulnud tööasjus, ja veel võõrasse kohta," ütleb režissöör Maire Radsin.

"Reet ise võib vahel detailides äärmiselt kinni olla. Näiteks kui ta on otsustanud, et läheb kellelegi külla ja võtab sinna lihapirukad kaasa, on lihapirukate hankimine elu ja surma küsimus. Ta teeb kõik selleks, et unistus lihapirukatest ellu viia, ja kui ta neid sel hetkel poest ei leia, küpsetab need ise. Mis tähendab: tema mõte saab igal juhul teoks. Tegemist on laheda saatejuhi ja väga šarmantse, kuid kõike kontrolli all hoidva naise seguga," avaldab Radsin.

Maire sõnul on Reed kõik need aastad teinud oma saateid väga püüdlikult ja asjalikult: "Nii hästi, kui on suutnud, täie jõuga. Temas on seda oma asja tegemise isu. Tean seda, sest oleme temaga palju saatesarju koos teinud, näiteks "Levikaamera", "Tuleb tuttav ette", "Obladii-obladaa" või siis saade "55, mis siis", mis rääkis ETV ajaloost."

"Reeda puhul on huvitav seegi, et hoolimata oma tuntusest ja kuulsusest pole ta olnud kade," ütleb Maire. "Ta on suurima heameelega teinud saateid oma kolleegidest, kes pikki aastaid televisioonis tööd teinud. Ka neist, kes on peaaegu alati kaadri taga – talle kohe meeldib inimesi esile tõsta ja neist rääkida."

"Kuigi Reet ise suur naljategija pole, on temaga hea vanu asju meenutades kaasa itsitada. Ta on rõõmsameelne naine. Ja kõike, mida ta on pidanud seesmiselt üle elama, on ta ikka teinud nii, et sellest poleks suurt avalikku tragöödiat," lisab ta.