Tom Grottingi kunstiteos.Foto: Zuma Press/Scanpix
Ilu ja mood
1. veebruar 2019, 10:45

Minneapolise naabruskonna on vallutanud külmunud püksid

Madal temperatuur on ameeriklastele mitmeid uusi ja ka veidraid tegevusi pakkunud. Minneapolise mees Tom Grotting on seekordse külmaga väga rahul, sest saab jätkata oma kuus aastat kestnud traditsiooni – külmutada pükse ning need aeda lume sisse püsti panna, vahendab Time.

„Elu täielikult ei peatu, kuid muutub aeglasemaks. Kui külm kestab mitu päeva, võid veidi hulluks minna, seega tulevad mõttesse erinevad asjad, mida teha,“ arutleb mees praeguse külmalaine üle. Inspiratsiooni külmunud pükste „näituse“ jaoks sai Grotting lapsepõlvest, kui tema vanemad pestud püksid nöörile kuivama viisid ning need seal kõvaks külmudes huvitavaid kujusid tekitasid.

64aastane mees väidab, et omapärase kunstiteose loomiseks peab õhutemperatuur langema vähemalt alla -17°C. Sel talvel ilm teda kindlasti ei takista. Idee algataja soovib kasutada eelkõige teksapükse, sest näiteks viigipüksid ei ima vett hästi sisse ning seega ei jäätu piisavalt.

Grottingi järgi on talitanud ka tema naabrid, kes samuti külmunud pükse aeda püstitavad. Mehe naabruskonnas on loodud sadu „püksteskulptuure“. Ka internetis on algatus #frozenpants levima hakanud.