MADIS MILLINGFoto: Alar Truu
Poliitika
4. detsember 2018, 11:33

Milling: "Kui eilse hääletuse häälte arvust oleks sõltunud avalduse vastuvõtmine, oleks teatrietendus ära jäänud"

Madis Milling läks riigikogus hääletamise asemel teatrietendust andma (110)

Riigikogus oli eile hääletusel Ukraina toetuseks tehtud avaldus seoses hiljutiste Kertši väinas toimunud sündmustega. Riigikogu liige Madis Milling oli küll ise eelnõu üks algatajaid, kuid pidi hääletamise asemel tõttama Tamsallu etendust andma.

"Eile hääletati Riigikogus avaldust Ukraina toetuseks. Olin ka ise avalduse eelnõu algatajate hulgas. Olin istungil, valmis hääletama poolt, kuid kahjuks surus aeg peale. Nimelt oli mul samal õhtul Vana Baskini Teatriga etendus," selgitab Milling enda Facebooki lehel.

Reformierakondlasest poliitik selgitab, et viibis istungil viimase võimaluseni, kuid nähes küsijate arvu ja arvestades ka sõnavõttudega, sai ta aru, et ei jõua hääletust ära oodata. Tamsalus oli aga etenduse ootel saalitäis inimesi ja teeolud olid eile halvad.

"Fakti, et ma ei hääletanud, on meedias serveeritud kahte moodi. Mind on proovitud ühte patta panna keskerakondlastega, kes ei hääletanud sõltuvalt oma maailmavaatest ja koostöölepingust Putini parteiga. Nii see kohe kindlasti ei ole," rõhutab Milling.

"On ka loodud narratiivi nagu suhtuksin riigikogu töösse pealiskaudselt ja eelistasin tööle teatrit. Nii see samuti ei ole. Minu riigikogu töö pärast on näiteks teatris üks etendus ära jäänud. Etendusi planeeritakse minu töö järgi. Tavaliselt esmaspäeva õhtuti riigikogu istungeid ei ole. Eilne istung oli erakorraline istung. Juhul kui eilse hääletuse häälte arvust oleks sõltunud avalduse vastuvõtmine, oleks teatrietendus ära jäänud," kinnitab Milling.