Foto: Kuvatõmmis/YouTube/North
Ilu ja mood
30. oktoober 2018, 20:22

SEDA HIPSTERID OSTAKSID: nutiprillid näitavad sõnumeid ja ühenduvad Uberiga

Google Glassi projekt on teadaolevalt varjusurmas ja maailm ootab, kas Microsofti Hololens kunagi ka poelettidele jõuab, aga ettevõte North on loonud toote nimega Focals – ilmselt seni kõige paljulubavamad nutiprillid.

Maxim kirjutab, et Focalsi 1000-dollarilised (880 EUR) prillid näevad välja nagu täitsa tavalised nägemise parandajad, aga ühenduvad Bluetoothi kaudu telefoniga ning neil on tilluke projektor, mis kuvab otse silmade ette andmeid ja märguandeid.

Northi teatel saab prillidele kuvada tekstisõnumeid, ilmateadet, kellaaega ja juhiseid ning lisaks kasvõi tellida Uberi. Ka ühenduvad prillid nutiassistendi Alexaga ehk tillukese mikrofoni ja kõlari abil on võimalik saada juhiseid või informatsiooni.

Prillide kõige muljetavaldavam osa on see, et need näevad välja nagu tavalised ja neid saab varustada soovitud miinus- või plussklaasidega. Tuhandedollariline hind tundub samas millegi nii lihtsa eest suurevõitu – end kahtlemata loovad minimalistlikud Focal’sid seni nähtud kolakate ka kohmakate nutiprillidega võrreldes uue standardi.

Northi selja taga seisab näiteks Amazon ja arvatavalt jõuavad Focalsi nutiprillid turule veel käesoleval aastal.