Mitmesugust
16. mai 2018, 14:31

Merle Luik: Lembitu pealuu otsimiseks leitakse raha, aga Baskini muuseumi ehitamiseks mitte?

«Lembitu pealuu otsimiseks leitakse raha, aga Baskini muuseumi ehitamiseks mitte?» põrutas täna hommikul mu hea kolleeg vihaselt.

Imestan sama asja üle. Ei usu, et Eestis oleks eriti palju inimesi, kes ei teaks Eino Baskinit. Ja polegi vahet, kas ta on koomikut näinud teatrilaudadel mõnd humoorikat etendust kaasa tegemas, kuulnud plaadilt või vaadanud YouTube’ist hirmnaljakat sketši «Kunstisaalis» või tunneb vanameistri ära lihtsalt omapärase kõnemaneeri järgi ... Legend see mees oli. Kahtlemata. Võiks ju olla oma pisikest tubamuuseumi väärt?

Mina muidugi olengi üks haleda südamega annetaja. Olen enda jaoks mõelnud nii, et see viis eurot, mille ma mõne ravi vajava lapse heaks, vähiravifondile või kasvõi mõne ägeda kontseptsiooniga tudengifilmi toetuseks ära annan, ei tee mind ei rikkamaks ega vaesemaks. Aga saan abiks olla ja kuidagi hea tunne on pärast.

Panen ka seekord proua Veerale oma viis eurot teele. Kutsun sindki üles võimalusel mõni euro annetada. Mõtle, kui uhke on ükskord minna Baskini muuseumi ja tunda, et kübeme selle kõige valmimiseks oled andnud ka sina.

Loodan südamest, et meie seekordse kaaneloo kangelase Veera ­Tolli-Baskini unistus saab kunagi teoks. Aitäh minu ja Veera poolt kõigile juba ette!