Jevgeni OssinovskiFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
20. aprill 2018, 12:05

Ossinovski kuri kiri TÜ kliinikumile: eirasite kokkuleppeid (79)

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski leiab enda kirjas TÜ kliinikumi juhatusele ja nõukogule, et Tartu ülikooli kliinikum on käitunud Põlva ja Valga haigla sünnitusosakondi sulgedes kohaliku kogukonna suhtes sõnamurdlikult.

Ossinovski tuletas meelde, et võrgustumise käigus palus ta ministrina leppida nimetatud üldhaiglate ja nende omanikuga kokku nendes eriarstiabi erialades, mille osutamine kindlasti jätkub Valgas ja Põlvas ka pärast enamuse omandamist, kirjutab ERR-i uudisteportaal. Põlva haigla aktsionäride lepingus oli kirjas, et haigla pakub sünnitusabi vähemalt aastani 2019, Põlva haigla nõukogu 13. märtsi otsuse järgi lõpetatakse sünnitusabi osutamine aga juba 2018. aasta oktoobrist.

Ossinovski meelest on see võrgustumise kokkuleppe rikkumine ning ta palub TÜ kliinikumi juhatusel ja nõukogul kaaluda otsuse ümbervaatamist.

Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu esimees Urmas Klaas ütles ERR-ile, et haigla nõukogu on valmis kaaluma Põlva haigla sünnitusosakonna sulgemistähtaja pikendamist, kui haigekassa selleks vahendid leiab.