Foto: PantherMedia/Scanpix
Mitmesugust
15. veebruar 2018, 13:41

LUGEJA MUREKIRI: elu higihaisu sees – miks me end ei pese? (219)

Nädalavahetusel Tartus teatris käinud naist häiris, et pidi nautimise asemel tundma pidevat lämbumistunnet. Põhjuseks tema kõrval istunud kodanik ja tolle higihais.  

„Mõtled, et lähed ja oled vahelduseks kultuurne, kuid teiste külastajate järel saali minnes tunned, et tahaks põgeneda. Miks? Sest higihais on lihtsalt tappev!“ kirjeldab kogemusest häiritud 38-aastane Mari.

Õnneks läks see isik Marist palju kaugemale istuma. Tükk hakkas pihta, kui Mari tundis taas, et kellegi ihulõhnad ei lase laval toimuvat naudinguga jälgida.

„Selgus, et minu kõrvale istunud kena noor paar pole samuti hügieenitoimingutega päris kodus. Kahekümnendates mees istus ega isegi ei liigutanud, kuid lehk lehvis. Kaaslanna kohta ei oska midagi kosta,“ kirjeldab Mari.

„Ma olen viisakas inimene ega hakka ju võõrast inimest avalikult häbistama. Siiski häirib mind küsimus, et miks see nii on,“ kirjeldab naine ja lisab: „Üldse on see asi käest ära läinud meie ühiskonnas. Lähed toidupoodi, kuid ka seal ajab sind inimestest leviv higihais igas vaheletis taga.“

„Ma võiks veel mõista ehk töömehi, kes tulnud tööriietes kiirelt lõunat võtma või teel koju, aga ei! Noored emad, noored ja kenad mehed – isegi viimase peal riides tibid! Kas pesemine pole enam moes? Kas oleme minetanud oskuse enda eest hoolitseda?“ loodab Mari, et mõni inimene ehk tema pahameelest innustust leides ka seebi ja vee kasutusse võtab.

Kallis lugeja, mida sina asjast arvad? Kas oled tabanud end ebamugavast olukorrast, kus teise inimese higilõhn sind häirib?