Selle retsepti loomiseks on ammutatud inspiratsiooni klassikalistelt võiroosisaiakestelt, mis on saanud pisut magusama maitse.
- 500 g külmutatud pärmi-lehttainast
- 200 g õuna
- 150 g karamelliga kondenspiima
- 1 tl kaneeli
Kui kasutad valmis rullitud tainast, laota see lihtsalt lauale (kui mitte, rulli tainas umbes 0,5 cm paksuseks). Lõika tainas pikkupidi pooleks ja risti viieks, et tekiks kümme ruudukest.
Koori ja tükelda õun(ad). Määri kondenspiim tainaruutudele, laota peale õunatükid ja raputa üle kaneeliga. Saiakeste vormimiseks suru nurgad tainaruudu keskele. Tekkinud uued tainaruudunurgad suru uuesti tugevasti keskele kokku. Aseta volditud tainaruudud ahjuplaadile (soovi korral võid neid pealt lahtiklopitud munaga määrida) ja küpseta 200kraadises ahjus 15–20 minutit.
Teisi retsepte uudista Naistelehe digiajakirjast.