„Kuidas kokkulepe jääb?“Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
18. jaanuar 2018, 20:10

Juhusuhte-äpis peab nõustuma nii kondoomi kasutamise kui BDSMiga (9)

Uus äpp LegalFling ei ole veel ametlikult käiku läinud, ent kui see peaks juhtuma, muutuvad juhusuhted ning üheöö-seiklused tunduvalt ohutumateks, lubavad äpi loojad.

LegalFling (sõnadest legal ehk legaalne ja fling ehk lühisuhe) on äpp, milles kaks juhututtavat või äsja kohtunut saavad kinnitada oma soovi põgusaks seksuaalseks romansiks. Ja seda mitte niisama, vaid äpis alla kirjutatud kokkuleppel on täiesti juriidiline alus, kirjutab Metro.

Äpi idee on esiteks muidugi selles, et seksiseiklus võetakse ette mõlema poole nõusolekul. Lisaks sellele tuleb nõusolekud või mittenõustumised anda viies kategoorias, mis on järgmised.

1. Kas mõlemad partnerid on nõus tegevust filmima või fotodele jäädvustama.

2. Kondoomi kasutamine.

3. Kinnitus, et kummalgi partneril pole seksuaalsel teel levivaid haigusi.

4. Kasutatakse roppu kõnepruuki.

5. Tegevus hõlmab BDSMi ehk sidumis- ja sadomasomänge.

Kui üks partner teise soove ei austa või valetab - näiteks selgub hiljem, et ta on hoolimata vastuseisust salaja pilte teinud ja neid levitanud või siis olnud teadlik oma haigusest, millesse ka teise nakatas - peaks äpis tehtud kokkulepe kohtus täiesti piisav asitõend olema.

Pärast esmast nõustumist võib õhtu edenedes kumbki osapool ka ümber mõelda - nõusolek ei tähenda kohustust.

Praegu ootavad äpi loojad Google'i ja Apple'i kinnitust, pärast mida võib LegalFlingi kasutama hakata. Võib-olla lisatakse aja jooksul ka veel nõusolekutingimusi, näiteks rohkem kui kahe osapoole osalemine? Aeg näitab.