Foto: Richard Semik
Mitmesugust
7. mai 2017, 20:40

Üsna pea rõõmustab tõelisi gurmaane hooaja esimene ­sparglisaak

Üsna pea rõõmustab tõelisi gurmaane hooaja esimene ­sparglisaak. Mais peaksid need olema mitte ainult kõige ­maitsvamad, vaid ka tavalisest odavamad.

Sparglit peetakse kõrge hinna ­tõttu luksuslikuks köögiviljaks. Põhjusega – selle seemnest kasvamine võtab aega kolm aastat. Kui aga taim hakkab saaki andma, kasvab üks võrse korjamisküpseks päevaga. See tähendab, et saaki tuleb sel ajal korjata iga päev või isegi kaks korda ööpäevas.

6 VIISI SPARGLI VALMISTAMISEKS

Aurutamine: Seo sparglipunt kahelt poolt otstest kööginööriga kinni, nii et alumised otsad lõpeksid ühel tasapinnal. Pista punt kõrgesse potti, kus on 5 cm jagu keevat vett. Kata kaanega ja auruta 5–8 minutit sõltuvalt varte paksusest. Tugevad otsad muutuvad nii pehmemaks ja ülejäänud osa küpsetab aur. Tulemusena peaksid valmima erkrohelised, krõmpsud, kuid siiski pehmed sparglivõrsed.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse