Foto: Kalle Veesaar
Mitmesugust
1. märts 2017, 08:32

Epp Maria Kokamägi: "Miski pole hullem rumalast naisest."

Tänavu Valgetähe IV klassi ordeniga pärjatud maalikunstnik Epp Maria Kokamägi rõõmustab oma ettevõtliku naispere üle ja kinnitab, et suur osa nende edust kuulub mõistvatele ja võrdväärsetele abikaasadele. «Mulle tundub, et elus on nii seatud, et naine on tulehoidja ja mees selle süütaja.»

Igapäevaelus on siiski nii, et kes varem tema ja kunstnik Jaak Arro peres ärkab, teeb vanasse talukööki tule pliidi alla. Epp Maria (58) ja Jaak elavad maal, Pärnu maakonnas. «Tuli ja soojus on kõige parem asi, mis üldse võib olla, et end selle halli ilma vastu tasakaalustada. Siis teeb Jaak mulle kannukese head teed – talle meeldib see rituaal, ise joob kohvi,» kirjeldab naine hommikust idülli.

Epp Maria meenutab möödunud aastat heldinult. «Helge ja rõõmsa sündmusena jääb suve meenutama Anni ja Marko ilus pulmapidu meie armsas Sepamaa talus. Oli imeline suve viimane soe päev. Pidu toimus mereäärsel karjamaal, kus tantsuks laulis Vaiko Eplik oma bändiga. Meie uudishimulikud laenulambad olid aia taga külalisi jälgimas,» räägib naine.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse