Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
11. november 2016, 14:54

3 küsimust, mida küsida, kui suhtes seks ei toimi? (9)

Madal libiido võib tekitada suhtes mitmesuguseid pingeid. Ometigi tasuks võtta hetk ja proovida leida asjale lahendus. Lähene probleemile oma kaaslase, kes seksida ei soovi, tunnete ja emotsioonide kaudu.

Kõige parem oleks kaasata ka mõni spetsialist või arst, kuid on ka asju, mida paarike saab kohe iseseisvalt asja parandamiseks teha, vahendab health.com.

Siin sulle kolm soovitust...

1. Mis erutab partnerit, kellel on madal libiido?

Kas on mingi kindel aeg, mil partner on motiveeritud seksima?  Mis on siis teistmoodi? Analüüsi ja proovi need olukorrad luua, mil su partner tahab seksida.

2. Kas sa oled mänguline?

Mõtle seksile - kas see on igav, rutiine ja iga ühe justkui eelmise kordus? Kas sul on fantaasiaid, mida saaksid partneriga jagada? Sekslelud?

Kui sellised mõtted ja jutud tekitavad sinus ebamugavust, siis on sul tõenäoliselt madal libiido.

Kas sind on kasvatatud nii, et seks peaks olema midagi keelatut ja häbiväärset? Kui jah, siis peaksid otsima abi mõne nõustaja juurest. Kui suhtud seksi negatiivselt, siis alaneb su libiido.

3. Mis toimub väljaspool magamistuba?

Kas te suhtlete? Või olete erinevates tubades ja saadate üksteisele sõnumeid? Kas söögilaua ääres sõrmitsete oma telefoni või suhtlete? Pole ime, kui seks ei suju, sest olete suhte ju unarusse jätnud...