Naiste kõnepruuk on tänapäeval meeste omast inetum.Foto: Vida Press
Mitmesugust
10. november 2016, 13:10

Mida arvad sina tänapäeva naiste kõnepruugist?

Kas tõesti, naised? Õrnem sugu on ropuma suuga kui meespool (6)

Lancasteri ülikooli uuringu kohaselt on tänapäeva naiste keelekasutus meespoolega võrreldes ropum kui 90ndatel.

Lancasteri ülikooli ja Cambridge’i ülikooli juures tegutseva kirjastuse koostöös läbi viidud uuringus selgus, et f-tähega ropu sõna kasutus naiste seas suurenes alates 1990ndatest 500%, vahendab Daily Mail.

Kirjanik Jeannette Kupfermann selgitab, et vandumine on muutunud ühiskonnas normaalseks. Ebasündsaid sõnu kuuleb nii noorte tütarlaste, hästiriietatud karjäärinaiste kui ka oma lastele eeskuju näitavate emade suust.

Viimase uuringu järgi kasutasid mehed 1990ndatel f-sõna 1000 korda miljoni sõna kohta, naised aga 167 korda. 2014. aastal lipsas meestel see sõna üle huulte vastavalt 546 ja naistel 540 korda. Kirjaniku sõnul võtsid naised vulgaarse kõnepruugi omaks konkureeriva ühiskonna tõttu, soovides olla meeste moodi ja nendega sammu pidada. Siivutu kõnelemislaad omistati siis mereväelastele, sulidele ja pättidele.

"Keel on inimese peegeldus ja näitab intellektuaalset laiskust ja vähest haritust," lausub Kupfermann. Ta lisab, et ka naljaga pooleks sõnatud roppustes peitub varjatud vägivaldsus. Inimesed tunnevad neid kasutades võimu ja lihtsamat võimalust äratada tähelepanu.