Foto: Tom Ford
Ilu ja mood
18. aprill 2016, 10:52

SIIN NAD ON: parimad meestelõhnad kevadel 2016 (1)

Väljas võib sadada vihma, aga kalender näitab ja meteoroloogid kinnitavad: on kevad. Talv võib sind veel jälitada, niisiis, milline võiks olla parem viis asju veidi tagant kiirustada, kui võtta kasutusele üks uue aastaaja lõhn? Selles usus koostas uk.askmen.com ülevaate seitsmest tuliuuest meeste lõhnaõlist, juhatamaks sisse soojem aastaaeg. 

Tom Ford Neroli Portofino Acqua

Kujuta ette kõike, mida armastatakse Itaalia Riviera juures: sätendavad veed, pea kohal laiuv selge sinine taevas ja lainetavad rohelised mäed. Tom Fordi uusim lõhn on püüdnud seda kõike pudelisse püüda. Mitmete metsikult populaarse Neroli Portofino lõhna omadustega uus parfüüm sisaldab veetlevat tsitruse-merevaigu segu, niisiis on see sobilik just soojema ilmaga. Selge taevasinine pudel tekitab soovi sellessesukelduda. Hind: 95 naela ehk 119 eurot.

undefined Foto: Tom Ford

Mr. Burberry

Uus väljalase kujutab Burberry loomejuhi Christopher Bailey ja parfüümilooja Francis Kurkdjiani koostööd. Inspiratsiooni on ammutatud brändi ikoonilisest mustast vihmamantlist ja Londoni linnast. Tsitruseline greipfruudi tooniga avalõhn omandab sensuaalse kase ja seedripuu lõppnoodi. Pudelgi on riietatud, raske kork meenutab signaalinuppu ja selle ümber on käsitsi seotud mustast gabardiinist lips. Hind 65 naela ehk 81,5 eurot.  

undefined Foto: Burberry

Montblanc Legend Spirit Eau de Toilette

Kui oled arvanud, et see Saksa bränd on seotud vaid peente sulepeade ja käekelladega, siis arva uuesti. Tegelikult on firma luksuslikel lõhnadel üsna pühendunud, kuid avalikkuse eest nähtamatu fännibaas. Sel lõhnal on värske ja puidune iseloom – segu sandlipuust, seedrist ja samblikust. Ideaalne mehele, kes tahab lõhnata nagu kaasaegne džentelmen, mitte nagu iga teine kutt samas ruumis. Hind: 43,95 naela ehk 55 eurot. 

undefined Foto: Montblanc

Byredo Super Cedar

Kultuslik Rootsi lõhnatootja on püsinud võidulainel oma parfüümidega, milles meeldivalt tasakaalus teatav pentsikus ja elegants. Seegi pole erand. Üks pihustus viib sind su noorusaega, momentidesse, mil olid ümbritsetud koolipinkidest ja värskelt teritatud pliiatsitest. Taibukalt on ankruks muskus ja vetiver (sandlipuud meenutava lõhnaga India taim – toim), seda mahendab vihje roosile. Nii ei koorma seeder su nina üle – ega ka sind ümbritsevate inimeste omi. Hind: 90 naela ehk 113 eurot.

undefined Foto: Byredo

Eau De Lacoste L.12.12 Energized

Sportliku lõhna uuendatud ja limiteeritud 2016 väljaanne. Kuigi on kevadlõhnadest mahedam, suudab see siiski enamat, kui meenutada sulle teismelisena kasutatud dušigeeli. Energized'il on väike ekstranüanss. See väljendub ingveri ja piparmündi nootides, lisades üldisesse lõhna rikkalikkust tule ja jääga. Hind: 47 naela ehk 59 eurot. 

undefined Foto: Lacoste

Dolce & Gabbana The One For Men Eau De Parfum

Algupärase One'i fännid heidetakse õhku selle sügavama, rikkalikuma ja ekstreemsema versiooniga. Vürtsikas kooslus koriandrist, ingverist, tubakast ja seedripuust jätab õhku suure koguse kandja lõhna jälge. Lühidalt: sa lõhnad võluvalt, kuid mitte ülevoolavalalt ka mitmeid tunde peale lõhna pealepihustamist. Hind: 63,40 naela ehk 79,5 eurot.  

undefined Foto: Dolce & Gabbana

John Varvatos Artisan Blu

Veel üks lõhn, mis inspireeritud mererannast. Limiteeritud väljaanne meesteriiete tootjalt sisaldab selliseid noote nagu bergamot, lavendel ja mõru apelsin. Nii nõiutakse kokku elustav mulje õuesolemisest, soolase mere ääres päikese all peesitamisest. Hind: 49 naela ehk 61,45 eurot.

undefined Foto: John Varvatos