Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
14. oktoober 2015, 11:25

Teadlased selgitasid välja, mis värvi riideid tuleb kanda, kui tahad endale kallimat leida! (3)

Kui oled vallaline, kuid ei naudi seda sugugi, siis tasub ennast teatud värvi riietesse panna ning mehed jooksevad sulle tormi. Vähemalt väidavad nii teadlased.

Tuleb välja, et punane ikka ongi armastuse värv. Nimelt on teadlased välja selgitanud, et just seda värvi riided panevad vastassoo südame kiiremini põksuma, kirjutab Psychology Today.

Antiiksetes ühiskondades peeti punast värvitooni staatuse ja võimu sümboliks ning mehi, kes punast värvitooni kandsid peeti naiste silmas mehisteks meesteks. Tänapäeval seostatakse aga tugevalt omavahel punast värvi ja seksuaalset atraktiivsust. Nimelt usutakse, et punane värv mõjub inimestele alateadlikult atraktiivsena.

Nimelt näitavad uuringud, et meeste jaoks on naised, kes kannavad punast värvi riideid, seksuaalselt palju aktraktiivsemad, kui mõnda muud värvitooni kandvad naised. Samuti on mehed nõus kohtingule rohkem raha kulutama, kui naine ilmub kohale punases riietuses.

Ühtlasi on uuringud näidanud ka seda, et punast kandva naise kõrvale on mehed palju parema meelega nõus istuma, kui mõnda teise värvitooni riietatud naise kõrvale.

Seega, kui järgmisel korral välja lähed, siis selles osas, mida selga panna, ei peaks enam küsimusi tekkima.