Jürgen Veber Kalamaja Kokaklubis süüa tegemas.Foto: Priit Grepp
Inimesed
28. mai 2015, 12:27

Jürgen Veber hakkas veganiks: ma ei ole tundnud mingit üleminekupiina

Teadlikuma toitumisega alustas trikimees Jürgen Veber juba neli aastat tagasi ja on vaikselt aina veganluse suunas liikunud. 

"Etenduste ajal ma tegin paar kuud nii, et sõin vaid toortoitu. Mulle meeldis see kergus ja energia, mis kehas tekkis. Mõtlesin, miks mitte teha seda pikemalt. Varem sõin kala ja liha ja kõike. Kui jalgpalli mängisin ja ülikooli ajal üritasin toitumist jälgida, polnud see eriti võimalik, ikka päris raske oli. Neli aastat tagasi jõudsin selle mõtte juurde tagasi." 

Esialgu loobus Jürgen lihast, teisel aastal jättis ära kala ja kolmandal piimatooted, juustud, kohupiimad ja kõik muu loomse.

"Ma ei ole tundnud mingit üleminekupiina. Kiirelt üle minnes hakkab inimestel mõnikord paha ja ebamugav. See on nagu võõrutusnähud. Rafineeritud suhkrud on nagu alkohol ja kohv, mis tekitavad sõltuvust. Nende ärajätmisel tekivad peaaegu samasugused võõrutusnähud. Mina pole neid kogenud, sest läksin üle järk-järgult," räägib Jürgen ja lisab, et ta kindlasti ei kuuluta, et õige on nii nagu tema teeb ja nii peabki. 

Pikemat lugu Jürgen Veberiga loe ajakirja Naised 28. mai numbrist!