Suhted
6. juuli 2014, 16:00

Kuus nippi, millega väljavalitu enda külge köita (4)

Teadlased kinnitavad: enda vastupandamatuks muutmine on õpitav.

Näib, et kuigi sa esimeste kohtinguteni ehk isegi jõuad, ei kipu sul üldiselt suhete sõlmimisel erilist edu olema. Midagi oleks nagu puudu, aga mis?

The Week on kirja pannud kuus punkti, mis aitavad igaühel meist oma väljavalitule vastupandamatult mõjuda. Kui tahad oma võimalusi kohtinguturul veidi suurendada, tasub siinsed nipid kõrva taha panna. Igaüht neist saab suuremal või vähemal määral enda peal rakendada, näiteks kõige viimast – armastust esimesest silmapilgust – tuleb lihtsalt uskuda, et see võimalikuks saaks. Head katsetamist!

See, mida sa räägid, mängib suurt rolli

Kui arvasid, et esmakohtumisel võib teemasid valimata rääkida ükskõik, millest, oled kahjuks eksiteel. See, mida sa ütled, võib mängida olulist rolli, kui mängus on romantilised suhted või nendele aluse panemine. Kui tahad partneri täit tähelepanu, tuleb jagada õiges koguses emotsionaalse väärtusega isiklikku informatsiooni.

New Yorgi ülikooli psühholoogiaprofessor Arthur Aron uurib juba mõnda aega seda, kuidas inimesed sõlmivad romantilisi suhteid, ja on selle käigus välja töötanud katse. Ta viib kokku mehed ja naised, kes pole kunagi varem kohtunud ja üritab nende vahel luua lähedustunnet. Tal on selleks, mis tavaliselt juhtub nädalate või isegi kuudega, aega umbes tund, lähedustunnet loob psühholoog selleks tarbeks ekstra välja töötatud küsimustikuga, mille vastused peaksid paare teineteisele lähendama.

Aroni kinnitusel loob see veidi enam kui 30 küsimusest koosnev ankeet paari vahele tugevama sideme kui eluaegne sõprus. See tulemus on rabav! Tekkinud sideme tugevust hindavad osalejad ise pärast tutvumissessiooni lõppu ja enamik osalejatest on kinnitanud, et tunnevad tund varem esimest korda elus kohatud inimesega suuremat lähedust kui eluaegse sõbraga.

Kuigi sõnadega saab luua suurepärase esmase sideme, selgub, et kui naisel on mehega kavas vaid üheöösuhe, pole mingit tähtsust, kui imal ja kulunud tema külgelöömisfraas on. Kui naisel pole mehega pikemaid plaane, ei huvita teda absoluutselt see, mida too suust välja ajab, loeb vaid ligitõmbavus ja hea füüsiline klapp. Kui see on olemas, on meeste intelligentsus, huumorimeel ja hea väljendusoskus muutunud teisejärguliseks.

Mehed – kui märkate, et naist teie vestlemisoskus sugugi ei huvita, võite tema kavatsuste kohta omad järeldused teha!

Huumorimeel on seksikas

Huumor mõjub ligitõmbavalt nii meestele kui naistele, kuid erineval moel. Uuringutest selgub, et naistele meeldivad mehed, kes neid naerma ajavad, samas kui meestele meeldivad naised, kes nende naljade peale naeravad.

Nii mehed kui naised kinnitavad ühest suust, et hindavad seda omadust partneris kõrgelt, aga just nii, nagu naised soovivad naljade puhul olla kuulaja rollis ja õigel hetkel naerda, tahavad mehed olla need, kes naisi naerma ajavad. Naise naljade peale naermine mehi eriti ei ahvatle.

Miks on hea huumorimeel seksikas? Sest humoorikad inimesed on targad, ja intelligentsus on ligitõmbav.

Gil Greengross ja Georffrey Miller leidsid 400 tudengi peal tehtud uuringus, et inimese intelligentsitase annab üsna palju infot tema naljatlemisoskuse ja seksuaalpartnerite arvu kohta – intelligentsel ja humoorikal inimesel on reeglina voodis rohkem edu.

Nad lasid katsealustel jaguneda kahte gruppi: ühes üritasid mehed naisele läheneda läbi huumori, teises grupis mindi naistega flirtima ilma vähimagi naljata. Seejärel pidid mehed üritama naistelt nende telefoninumbrit saada.

Huumoriga flirti vürtsitanud meeste gruppi saatis edu 42,9 protsendil kordadest, keeldumisprotsent oli 57,1. Seevastu naistega täiesti tõsiselt suhelnud meestegrupi korvisaamisprotsent oli tervelt 84,6. Ka see katse tõestas, et mehed, kes suudavad ise nalju välja mõelda, on naiste seas hinnatumad kui need, kes lihtsalt vaikselt sõbra naljade peale kaasa naeravad või huumorit üldse hindavat ei paista.

Seega kinnitab Greengross, et huumorimeel on vähemalt osaliselt otseselt seotud seksuaalpartneri valiku ja soojätkamisega – naisi tõmbavad ligi mehed, kes oskavad nalja visata, sest suure tõenäosusega on nad kõrgema intelligentsuse ja parema geenimaterjaliga ning seega soojätkamiseks sobilikumad kui nende kehvema huumorimeelega sookaaslased.

Nii et naised – kui tahate meestele meele järele olla, naerge nende naljade peale!

Ja mehed – kui tahate naisi ligi tõmmata, pöörake rohkem tähelepanu sellele, kuidas vastassugu naerma ajada!

Anna teada, et meeldib sulle

Tahad, et kindel inimene sinust huvituks? Siis tasub hoolitseda selle eest, et teine teaks, et ta sulle meeldib. Selgub, et kui uurida inimestelt nende armumiste kohta, kinnitab tervelt 90 protsenti, et tunnete tekkimisel mängis rolli teadmine, et vastaspool on neist sisse võetud. Seega, kui tahad garanteerida flirdi edukust, anna igast küljest mõista, et oled partnerist sisse võetud.

Uuring, millega sooviti kindlaks teha, kui efektiivne on teada-tuntud "raskesti kättesaadava" mängimine, leidis tõestust faktile, et väga kättesaadamatut mängida ei maksakski, sest siis kaotab vastaspool huvi. Endast tuleb mulje jätta kui reeglina väga valivast inimesest, aga kui partner sulle samuti huvi pakub, tuleks mõista anda, et oled tema puhul teinud erandi. See peaks teadlaste hinnangul veelgi suurendama partneri huvi sinu vastu, sest oled ju ometi haruldane saak, mida teistel ilmselgelt võimatu püüda on.

Armastus esimesest silmapilgust

Raamatu "Armastus esimesest silmapilgust" autor, doktor Earl Naumann

uuris teose tarbeks 1500 erineva sotsiaalse taustaga inimest kõigist rassidest ja religioonidest üle kogu USA ning tegi kindlaks, et armastus esimesest silmapilgust pole mingi väljamõeldis ega haruldus. Naumann töötas välja teooria, mida rohkem sa esimesest silmapilgust armumisse usud, seda suurem on tõenäosus, et see sinuga juhtub. Tõenäosus võib puhtalt uskumisest kerkida tervelt 60 protsendi võrra.

Sellisele järeldusele viisid teda järgmised tõdemused:

• ligikaudu kaks kolmandikku USA elanikkonnast usub armastusse esimesest silmapilgust;

• uskujatest enam kui pool on seda tunnet ka omal nahal kogenud;

• 55 protsenti neist, kes seda kogenud on, abiellusid tolle partneriga;

• kolm neljandikku nendest paaridest on endiselt abielus;

Seega, kinnitab Naumann, saab igaüks kergitada oma tõenäosust esimesest silmapilgust armuda lihtsalt sellega, et usub selle võimalikkusesse.

Kuidas partner sind end tundma paneb

Uuringutest selgub, et me ei armu mitte nii teise inimesse, vaid sellesse, kuidas me end temaga koos olles tunneme. Tihti tunneme kaaslase juuresolekul nii vaimset kui füüsilist erutust, aga seda ei pruugi tekitada mitte partner, vaid viis, kuidas ta käitub, mingid teatud seisukohad, väljaütlemised, juhuslikud sõnad, mis meiega kokku kõlavad.

Eriti äärmuslikel juhtudel, näiteks, võib vägivallaohver üha enam kiinduda ka inimesse, kes teda järjepidevalt ründab, sest kusagil tema minapildi kujunemisel on midagi valesti läinud ja ohver peab ründavat käitumist kütkestavaks. Ohvril tekib ründamisega lihtsalt mingi seos, mis muudab selle tema jaoks ligitõmbavaks ja ta võib oma ründajasse suisa armuda.

See teadmine on muuhulgas võtmeks, kuidas rappakiskuvaid suhteid päästa: kui tead, millises olukorras te teineteist eriti hästi tundma panete, tasub suhteprobleemide korral selliseid olukordi sihilikult otsida või tekitada. Näiteks kui sind naisena seob oma partneri külge see, kui mees saab sind rüütellikult abistada, minge näiteks mõnele raskemale matkarajale, kus tal sind toetada tuleb.

Kui sulle mehena meeldib, kui naine sinuga võrgutavalt flirdib, lase tal seda teha.

Nauding, mida need olukorrad tekitavad, võib aidata üles leida kadumakippuvat sädet.

Hea iseloomuga on paremad partnerid

Läbirääkimisaltid ja südametunnistusega inimesed on paremad partnerid ja lapsevanemad, seevastu jäärapäistel ja südametutel on jällegi rohkem seksuaalpartnereid. Esimest tüüpi inimesed investeerivad suhte kvaliteeti, viimased panustavad kvantiteedile.

Kui soovid maha rahuneda ja pereloomisele mõelda ning pealtnäha sobiv partnergi silmapiiril, kontrolli, kas ta on kohusetundlik, organiseerimisvõimeline ja vajadusel järeleandlik. Kui saad kõigi kolme omaduse taha linnukese märkida, on sul vedanud – selline inimene on kahtlemata abielumaterjal.

Selle, et isepäised inimesed koguvad rohkem voodipartnereid ja leebemad eksemplarid on õnnelikumas püsisuhtes, tõestasid ka teadlased, kes võtsid uurimise alla 545 jäärapäist ja südametut meest.

Uuringust selgus, et neil on rohkem seksuaalpartnereid kui meestel, kes on nii-öelda head poisid. Sama uuringut on korraldatud ka kultuuridevaheliselt ja tulemused on olnud alati samad – seega, kui otsid naisena üheöösuhet, vaata tõbraste poole. Kui otsid meest, kellega pere luua, püüa valida nende hulgast, kes sinu eest hoolitsevad ja on vaidluses valmis sinu argumente kaaluma, mitte ei aja visalt oma rida.