PANI MÄRGI MAHA: Paljud seostavad väljendit plaatinablond ekslikult Marilyn Monroega. Esimese Ameerika näitlejannana sai endale selle tiitli Jean Harlow pärast seda, kui ekraanidele jõudis samanimeline komöödiafilm tema enda osavõtul.

Foto: vida press
Inimesed
6. märts 2023, 11:00

TOHOH! Ameerika Ühendriikide filminäitleja ja oma ajastu suurima seksisümboli Jean Harlow’ enneaegse surma võis põhjustada juuste pleegitamine?

Ameerika Ühendriikide filminäitleja ja oma ajastu suurima seksisümboli Jean Harlow’ enneaegse surma võis põhjustada juuste pleegitamine.

Harlean Harlow Carpenter ehk hilisemas elus Jean Harlow sündis 3. märtsil 1911. Tüdruk sirgus nagu lilleke väljal, sest vanemate isiklike probleemide tõttu ei kasvatanud teda keegi.

Väga naiseliku ja varakult välja kujunenud figuuriga tüdruk teadis suurepäraselt, et teda imetlevad nii temavanused poisid kui ka küpsed mehed, nii rikkad kosilased kui ka lihtsad möödakäijad tänaval. Samas polnud tal kunagi sõbrannadega konflikte või ütlemisi meeste pärast: nii armsa ja veetleva loomuse peale ei saanud vihastuda.

Kui Harlean oli 16, ilmus tema ellu Charles Fremont McGrew alias Chuck. Kohaliku rikkuri poeg oli kaunitari järele hull ja nõustus abielluma isegi kaasavara puudumisel. Kuna mõlema osapoole vanemate õnnistust oli mõttetu paluda, põgenesid noored Chicagosse ja abiellusid 1927. aastal salaja.

Edasi lugemiseks: