Sass Henno

Foto: Remo Tõnismäe
Suhted
30. jaanuar 2023, 14:30

„USSIKEELED“ | 100. saate puhul on külas Sass Henno, kes annab aru: miks mehed vahel mölakad on (ja kas annab midagi teha) (9)

Sass Henno nimeline tornaado on Eesti ühiskonnas saanud eriti vihase ja võitlusvalmis mehe sümboliks, kes ennastsalgavalt purustab toksilise maskuliinsuse algstruktuure. Sellest räägime me ka saates.

Mis on vägivalla retsept? Miks mehed ei oska vahel armastada? Kust tuleb suhtesse viha ja tahe haiget teha? Miks me paneme pead liiva alla, kui keegi meie lähedal saab hakkama millegi eriti nõmedaga?

Sass räägib valusaid sõnu, enda kasvamisest, ühiskonna sirgumisest, jubedatest topeltstandarditest ning lootusest. Ta on käinud tuhandeid tunde koolis noortega rääkimas ja julgeb öelda, et kõik pole veel kadunud. Me saame oma pojad ja tütred kasvatada paremaks.

Sass ei halasta ka endale, tema vahedad sõnad, mis analüüsivad valu, mõjuvad kõigile nagu külm vesi, mis ulmad ära pühib.

See on meie valusaim, ausaim saade lähisuhtevägivallast, mis räägib otse ja keerutamata nende tagapõhjadest, mustritest ja sellest, mis saab edasi.

See on saade, mida tasub kuulata!