„Krooni“ viienda hooaja näitlejad.

Foto: EPA/Scanpix
Kultuur
9. november 2022, 10:42

TAMPOONISKANDAAL JA MÄSS KUNINGANNA VASTU: briti siniverelised värisevad ja tulistavad „Krooni“ uue hooaja pihta igast torust

Netflixis kolmapäeval viiendat hooaega alustav hittseriaal „The Crown“, mis räägib Suurbritannia kuningapere elust alates lahkunud kuninganna Elizabeth II kroonimisest, keskendub sel hooajal printsess Diana ja kuningas Charlesi tormilisele lahkuminekuperioodile ja on seetõttu sattunud karmi kriitikatule alla. Sarja kutsutakse boikoteerima väidetavalt väljamõeldud lugude kajastamise ja kuningapere mitteaustamise eest.

Meelepaha on põhjustanud uue hooaja meeletult halb ajastus – seda nii monarhiale kui ka sarja tegijatele. Vaid kaks kuud tagasi 8. septembril lahkus meie seast armastatud ja pikaaegne Ühendkuningriigi valitseja Elizabeth II. Teisalt on sari jõudnud oma looga väga lähiminevikku – 90ndatesse, mis tähendab, et nii mälestused kui ka haavad on veel värsked. Vähe on neid inimesi, kes poleks midagi kuulnud printsess Diana ja kuningas Charlesi armuloost ning viimase truudusetusest.

Edasi lugemiseks: