UNISTUSED TÄITUVAD: „Minu süda on maast madalast kuulunud loodusele ja rohelusele,“ lausub Evelyn armsaks saanud Hiiumaa ametikooli uksel. Nüüd on ta oma unistust aednikuametist realiseerimas.

Foto: Erakogu
Inimesed
7. september 2022, 06:30

Ekspoliitik Evelyn Sepast sai 50aastaselt diplomeeritud aednik: „Päevapoliitikat jälgin vähe. See on nagu seebisari, vaatad korra nädalas ja pole midagi maha maganud!“ (2)

Poliitikukarjääriga lõpparve teinud Evelyn Sepp sai hiljuti Hiiumaa ametikoolist kätte diplomi linnaaedniku erialal. Tragi naine jätkab aga juba uute õpingutega – seekord on sihikul maastikuehitus.

On augusti viimane nädalavahetus. Ilmataat kostitab kuuma ja päikesega ning Suuremõisa lossi aias, kus asub Hiiumaa ametikool, jagub veel küllaldaselt õitsvat lilleilu. Keset lopsakaid peenraid ning mööda lossiaia salasoppe tipib türkiissinises õhulises kleidis Evelyn Sepp (50), käes suured kotid hea-paremaga kursusekaaslastele, ja seletab agaralt teda ümbritsevate daamidega.

See ongi teistmoodi aktus, sest siin pole verinoored, vaid küpses eas õppurid, kes teadlikult endale õpivad. Seepärast on ka pidulik aktus ja sellele järgnenud koosviibimine palju emotsionaalsem, sest kahe aasta jooksul on kursus väga ühte põimunud.

Edasi lugemiseks: