Eneseareng
9. november 2021, 20:02

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST ILMUB IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | Konstellatsioon: müstiline meetod, mis aitab elujärge parandada

„Kui suhete loomine või suhted ei õnnestu, võib põhjus olla suguvõsas varasemalt olnud korduvates mustrites,“ nendib värskes Naistelehe podcast’is „Mõttekoht“ sertifitseeritud perekonstellöör Katrin Juurvee.

„Neid mustreid ja probleeme teadvustamata oled sa nagu kuskil võrgus kinni. Rabeled, ent see ei vii kuhugi. Mustreid teadvustades on võimalik aga neid muuta ning elujõud tagasi saada,“ räägib Katrin, miks mõnikord on oluline suguvõsa probleeme lahata ning neid muuta. Muutmiseks on veel üks oluline põhjus: seda tehes parendame me oma suguvõsa tulevikku ning lastel on palju parem elu.

Üks võimalus varasema mõjude teadvustamiseks ning nendega tegelemiseks on konstellatsioon ehk süsteemne paigutus – järjest enam populaarsust koguv tõhus meetod. Konstellatsioon on üsna müstiline, sest selle käigus vaadeldakse oma suguvõsa võõraste inimeste toel justkui helikoptervaates ning inimestel on võimalik tunda neile täiesti võõraste inimeste tundeid, ilma eelnevalt infot omamata tooma esile nende seisundeid ja suhtemustreid.

Sertifitseeritud perekonstellöör, struktuursete tööde konstellöör ja süsteemne nõustaja ning transpersonaalne psühhoterapaut Katrin Juurvee.

Foto: Meeli Laidvee

Lisaks suhete parandamisele aitab konstellatsioon aga ka paljudes muudes eluvaldkondades – näiteks ärevushäirete ja füüsiliste tõbede leevendamises, rahaprobleemidest vabanemises, söömishäiretega tegelemisel ja paljus muus. Katrin rõhutab siiski, et terveks teeb inimesi arst, kuid haigusega seonduva pinge leevendamisele annab varasema mõistmine palju kaasa ning see omakorda võib mõjutada haiguse kulgu positiivselt.

Kuidas konstellatsioon toimub, milliste probleemide puhul ja miks seda kasutada ning mida selle psühhoteraapia meetodi puhul silmas pidada, tänases saates Katrin räägibki.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.