Maailm
8. november 2021, 10:12

HÄDAVAJALIK KÄELIIGUTUS! TikTokist tuntud žest päästis tüdruku perverdi küüsist (5)

USAs leiti kaduma läinud 16aastane tüdruk tänu käežestile, mida ta autoaknast näitas. TikTokis populariseeritud sõrmeliigutused annavad märku vägivallaohus olemisest.

Teise auto juht nägi hõbedases Toyotas istuvat tüdrukut näitamas aknast käemärki, mis on loodud koduvägivalla ohvrite abistamiseks – selle žesti kasutaja annab vargsi mõista, et ta on ohus.

Alusta ajast 0:46

TikTokis populariseeritud žest käib järgmiselt: peopesa keeratakse vaataja poole, pöial käänatakse vastu pihku ja seejärel pigistatakse sõrmed rusikasse. Tüdrukut žestikuleerimas näinud autojuht sai käeliigutuse tähendusest aru ning helistas politseisse ja teatas, et teismeline paistis olevat ahastuses. Hõbedane Toyota peeti Kentucky osariigis kinni ja tüdruk pääses koju vanemate juurde. Põhja-Carolinas elav abielupaar oli teatanud tütre kadumisest teisipäeva hommikul.

Foto: Sky News

Toyota juht, 61aastane James Herbert Brick võeti vahi alla ja talle esitati süüdistus ebaseaduslikus vabadusevõtmises. Tüdruk oli enda sõnul sõitnud koos mehega läbi Põhja-Carolina, Tennessee, Kentucky ja Ohio osariigi.

Uudist vahendava Sky Newsi teatel asus kõnealust žesti mullu esimesena juurutama Kanada Naistefond. Nüüdseks on seda kasutanud naised üle kogu maailma, palumaks diskreetselt abi või näitamaks, et neil on probleeme.