Kas esimene september võiks olla vaba kõigile lapsevanematele?

Foto: Teet Malsroos
Lugejakiri
2. september 2021, 21:33

Lugejakiri | Kas iga lapsevanem võiks saada esimese septembri töölt vabaks? (6)

Lapsevanema arvates võiks esimene september olla püha ja kõigi jaoks vaba päev.

„Minu lapse esimesest klassist on möödas juba mitu head aastat, aga ikka mõtlen, et meelsasti tahaksin olla kodus, et ta kooli saata ja sealt teda pidulauaga tagasi oodata,” kirjutab Helen, et tema arvates võiks Eestis ka esimene september olla püha.

„Kui tegu oleks pühaga, siis ei tunneks keegi ebavõrdsust. Kõik vanemad saaksid selle päeva pühendada lastele. Kel lapsi pole või lapsed suured- nemad saaks puhata või sugulaste lastega esimest septembrit tähistada,” pakub naine.

Heleni sõnul on tema praegu kasutanud puhkust, et sel päeval lapse jaoks olemas olla.

„Aga tegelikult näitab ju see ka meie ühiskonna väärtuseid. Kas meie jaoks on see uus algus oluline või ei? Tegelikult pole ju vahet, kas on esimene või üheksas või kümnes klass. Igale vanemale ja lapsele on sel päeval ikkagi teistmoodi tähendus. Ma saan aru, et esimene on päris esimene, aga iga järgmine klass on eluteel samuti oluline. Ja väärtustega loome me paremat ühiskonda ju ka tulevikuks. Miks siis mitte haridust, koosolemist ja esimest septembrit väärtustada?!”

Heleni sõnul teab ta tuttavate kaudu, et on ka firmasid, kes ise motiveerimisena pakuvad töötajatele algklassides esimest koolipäeva vabaks.

„Aga neid firmasid on siiski vähe. Võiks olla rohkem eestvedajaid, siis ehk võtaks teised ka vedu. Kui mul oleks esimene vaba, siis teeksin teisel septembril palju innukamalt tööd. Ausalt!”

Mida arvad sina?