Art (Portraits) - various Michel de NOSTRADAME, Nostradamus, 1503-1566, French astrologer, engraving by Bonnelier for frontispiece of 19th century collection of his worksFoto: Gianni Dagli Orti/Shutterstock
Müstilised inimesed
15. november 2020, 09:12

MÜSTIKA | Näljahädadest igavese rahuni: kolm kuulsat selgeltnägijat nägid inimkonna tulevikku just sellisena

21. sajandi alguses sündinud inimesed elavad 200aastasteks, maailma hakkab kimbutama ammu unustatud haigus, Maad tabab suur näljahäda. Need on vaid mõned tulevikunägemused kolmelt kuulsalt selgeltnägijalt.

21. sajandi alguses sündinud inimesed elavad 200aastasteks, maailma hakkab kimbutama ammu unustatud haigus, Maad tabab suur näljahäda. Need on vaid mõned tulevikunägemused kolmelt kuulsalt selgeltnägijalt.

NOSTRADAMUS: «Paavst põgeneb Vatikanist Prantsusmaale.»

Maailma kõige kuulsamaks selgeltnägijaks peetakse Prantsusmaal sündinud Nostradamust (1503–1566), kes olevat suutnud sündmusi ette ennustada aastakümneteks – isegi sajanditeks. Seetõttu jätkub tema ettekuulutusi tänapäeva, kuid ka kaugesse tulevikku.Enamasti apteekriametit pidanud mees olevat leiutanud isegi katkuvastase tableti ja võitles muudel viisidel musta surma vastu. Ettekuulutajana sai Nostradamus eriti kuulsaks pärast seda, kui avaldas 1555. aastal raamatu «Les Prophéties» («Ennustused»). Nägemused ja mõtted pani selgeltnägija miljonite ettekuulutuste näol kirja nn katräänidena (värsside-salmidena).Kuna ennustajast jäi maha hulgaliselt mitmeti mõistetavaid käsikirju, tegelevad kümned eksperdid tänini nende dešifreerimisega. Ikka ja jälle otsitakse uusi vihjeid tulevaste ettekuulutuste kohta. Kuna Nostradamus ei pannud kirja täpseid daatumeid või kohanimesid, on sündmuste paigutamine õigesse aega ja ruumi mõnevõrra raskendatud. Samuti võib paljusid tema lauseid tõlgendada erinevalt. Põhiline on aga see, et paljudest kodeeritud ettekuulutustest pole veel aru saadud ja nende tähenduste üle käib päris kõva vaidlus. Selles ollakse küll kindlad, et prantslase ettekuulutusi jagub aastani 3797 – siis saabub lõplik maailmalõpp. Ühe versioonina arvatakse siiski, et prohvetikuulutuses olev 3797 on tegelikult aasta 2209 pKr.

Edasi lugemiseks: