NAGU ELUS: Lemmiklooma omanik saadab Evele võimalikult kvaliteetsed fotod ja selle järgi meisterdavad osavad näpud valmis elutruu koopia. Vilditud loomake aitab paljudel ka taevastele radadele lahkunud lemmikut meenutada.
Inimesed
14. mai 2020, 06:40

Eestlanna vilditud koopiad lemmikloomadest vallutavad maailma

Eve Teras leidis tulusa nišitoote – eritellimusel valmistatud lemmikloomamudelid. Vilditud loomad on eriti populaarsed ameeriklaste seas, kes soovivad taevastele radadele lahkunud lemmikust mälestist.

Eve Teras leidis tulusa nišitoote – eritellimusel valmistatud lemmikloomamudelid. Vilditud loomad on eriti populaarsed ameeriklaste seas, kes soovivad taevastele radadele lahkunud lemmikust mälestist.

Vildimeister Eve (45) tutvus nõelviltimisega umbes 13 aastat tagasi tänu armsale juhusele. Nimelt tõi naabrinaine vilditud jänese Eve tütrele kingituseks. Naisel tekkis kohe huvi, kust selline nunnu jänkuke pärineb ja kuidas seda ise teha. Juba järgmisel päeval saigi naabrinaine koos nõelte ja villaga kohvile kutsutud ning õige pea valmiski Eve esimene vilditud loom – lepatriinu. Sellest hetkest sai viltimisest mõnus hobi.Mõni aasta hiljem jäi naisele silma ülemaailmne suur käsitöökaubamaja Etsy, kus saab müüa enda käsitöötooteid. Mõte viltimishobilt tulu teenida meeldis Evele väga ja nii hakkaski ta selles suunas aktiivsemalt töötama. 2012. aastal avaski ta Etsys oma poe – ja tasapisi hakkasid ostjadki tulema.

Hobist kujunes palgatööEve vilditud tegelased on üles astunud ka lavalaudadel, sest 2015. aastani töötas Eve Rakvere teatris valguskunstnikuna ja aitas samal ajal etenduste tarbeks loomakesi luua. Nii valmisid ühe etenduse tarbeks kirjud papagoid ja teise lavastuse jaoks elutruud metsloomad.Ajapikku kasvas vildimeistri mõtetesse aga helesinine unistus: töötada kodus ja teha omaloomingut, mida ostetakse üle maailma. «See mõte kõlas küll väga hästi, aga eks hirm majandusliku toimetuleku pärast oli suur,» meenutab Eve toonaseid kõhklusi. Kuna helesinine unistus tungis aga tugeva järjekindlusega mõtetesse ja selle teostamine oli peaaegu et käegakatsutav, võttis naine siiski vastu otsuse palgatööga hüvasti jätta.«Alguses oli muidugi väga keeruline. Õnneks olin natukene raha kogunud ja see hoidis mind vee peal. Hakkasin aktiivselt mööda maailma kliente otsima ja lõpuks nad tulid ka,» rõõmustab naine.Nii ongi praeguseks kujunenud lemmikloomade viltimisest Eve jaoks täisajaga töökoht. «Mulle väga meeldib, et saan kodus töötada ja sättida ennast järjest rohkem maale elama. See on väga suur asi, kui saad olla iseenda aja peremees. Eks selle nimel sai ka korralikult rabeletud,» tõdeb ta.

Edasi lugemiseks: