Liigume
30. oktoober 2017, 09:53

Hommikuujumine vs. õhtuujumine

Kas teha trenni hommikul või õhtul? Kumb on parem? Mis on ühe plussid ja teise miinused? Räägin hetkel küll ujumisest aga ilmselt saab laias laastus ka mujale ülekanda.

Ei hakka ütlema, et öösel kahe ajal läks uni ära ja siis mõtlesin igavusest kolme postituse teemad valmis. Realiseerin kohe ära ja siis lippan trenni. 

Hommikul on palju plusse. Peamine ja esimene on vähe rahvast!!! Ärge nüüd arvake, et inimeste vihkaja olen, eks, aga mulle meeldib ujuda, kui terve rada on minu või no pool on ka ok aga terve oleks siiski parem, sest siis saan teha harjutusi ja kiirendusi omas rütmis. Aga, kui pean rada jagama stiilis viie inimesega, kellest kaks püsivad kuidagi viisi vee peal siis noh, mina olen “veidi” kuri, et ei saa oma harjutusi rahus teha ja nemad on kurjad, sest mingi rõve tropp eit lihtsalt tuleb ja pritsib nad märjaks, kuigi nad ilmselgelt ei taha pead ja nägu märjaks teha.  Eile just nii oli. Püüdsin anda piisavalt suure edumaa … lasin ujuda neil peaaegu otsa lõppu ja startisin siis aga püüdsin nad kinni kohe peale pööret ehk siis noh… ma ei saanud neist mööda ujumata jätta ja tegemist oli kiirendustega, et no jube kräpp on neid teha rahvast täis basseinis. Ja teine asi, mis mul essu konkreetselt keema ajas oli see, et ma jõuan selle aeglase ujuda taga otsa juurde siis ta mitte ei lase mind endast mööda vaid stardib uuele ringile minu ees. No pergele? Ma lõpuks kehitasin ka õlgu, kui neile muudkui vett näkku pritsisin neist möödudes. Mina annan küll endast kiirematele teed aga mõni vist ei jaga matsu. Ehk siis hommikud ruuulivad täiesti ülemõistuse palju!

Juba ainuüksi selle tühja ujula nimel olen valmis ka kell 5 ärkama! Aga plussid jätkuvad, kes hommikul hoolas sel õhtu vaba. Kolme lapse emana pean olenemata oma trennide hulgast ka nende jaoks olemas olema, seega kui hommikul trenn tehtud ja õhtul olen perega.

Nii hea on alustada päeva trenniga. See emotsioon, mis sa trennist saad on ülim ja kui sa alustad päeva juba heas tujus siis saab sellest tulla ainult suurepärane päev. Lihtne ju! Lisaks ma lihtsalt jumaldan vaadata päeva nn ärkamist, kuidas värvid taevast muudavad ja tasahilju valgemaks läheb. Nii mõnus. Oeh tahaks kohe ujuma minna selle peale 

Miinused? No ütleme siis, et vara ärkamine? Kuigi minu jaoks ei ole see miinus, sest noh, kui mul on valida, kas minna trenni õhtul ja saada halb emotsioon ja poolik trenn või ärgata vara ja nautida trennist iga minutit siis siin pole eriti küsimustki. Esimesed korrad oli tõesti raske ärgata aga peale paari korda pole enam üldse probleemi. Panen õhtul kõik asjad valmis k.a selgapaneku riided jms ning võimalusel teen ettevalmistusi hommikusöögiks, et kõik kiiresti sujuks ja siis polegi muud, kui hommikul silmad lahti teha ja hops riidesse ja sööma ja trenni.

Õhtu plussid? noh…. mul ei tule midagi meelde. Ausalt ka. Kindlasti midagi on aga seoses ujumisega ei tule lihtsalt midagi pähe. Kas valida terve riietusruum ainult endale või jagada seda paaaaljude paljaste naistega ja enne seda oodata pesemis järjekorras… võehhh… no ei ole plusse…

Miinuseid vist ei ole vaja siinkohal lugeda?

Igatahes hommikuujumised on maailma kõige paremad asjad!

Loe Regiina Sepa blogipostitusi https://regiinatrennijutud.wordpress.com/.