Foto: Konstantin Sednev
Inimesed
2. mai 2020, 08:00

Elo Mõttus-Leppik: „Kui tahad muutust, alusta endast. Kui tahad hellust, paku seda ise.“

Koroonaajastu on suutnud üllatada isegi kogenud teleajakirjanikku Elo Mõttus-Leppikut. «Minu töökarjääri jooksul pole küll varem juhtunud, et otsesaateid tuleb teha maskides ja kummikinnastes.»

Koroonaajastu on suutnud üllatada isegi kogenud teleajakirjanikku Elo Mõttus-Leppikut. «Minu töökarjääri jooksul pole küll varem juhtunud, et otsesaateid tuleb teha maskides ja kummikinnastes.»

Kindlasti mäletavad paljud hiljuti Kanal 2 eetris olnud koroonaviirusele pühendatud põhjalikku saadet, mis moodsa pildikeele ja ladusa kulgemisega lausa mõne rahvusvahelise telehiiu päevakajalist usutlust meenutas. Selle saate ühe juhi Elo Mõttus-Leppiku (42) ülesanne oli intervjueerida seitset saatekülalist alates presidendist kuni siseministrini.«Minu töökarjääri jooksul pole seda küll varem juhtunud,» vihjab Elo maske ja kindaid kandnud saatemeeskonnale. Tema sõnul oli suur vedamine, et Postimees Grupp kaks nädalat enne eriolukorra kehtestamist uude majja kolis, kus on varasemast sootuks paremad tehnilised võimalused säärast formaati eetrisse anda. Kõik sujus nagu õlitatult ja vaatajaid oli palju.«See oli ka huvitav proovikivi, kuidas kahest stuudiost korraga uusi võimalusi kasutades saade toimima panna,» hindab ta.Elo on põhjalikult peret heitnud Kanal 2s ilmselt ainus, kelle tööandjaks ongi läbi pikkade aastate jooksul jäänud sama telekanal. Ajaga on sooritatud ka loogiline arenguhüpe – päevateadustajast saatejuhiks-poliitikaajakirjanikuks.

Loomult järjekindelTelevaatajatele on Elo ja tema kaksikõe Katrini näod tuttavad juba 1990ndate teisest poolest. Nemad ju olidki need kaksikutest telediktorid, kes Kanal 2 eetrisse minevaid saateid püüdlikult sisse juhatasid ja kelle ametinimetus praegu lahedalt retrohõngulisena mõjub.«Telemaailm tundus põnev ja samas veidi hirmuäratav. Süda tahtis rinnust välja hüpata, kui kaamera tööle hakkas, ehkki tegemist polnud otse-eetriga,» muigab naine meenutades.Edasi viis tee uudistetoimetusse. Südikas reporterineiu märkas sedagi, et mõne sigaduse või ebameeldiva teoga hakkama saanud poliitik ei pruugi selgitusi andmata pääseda, sest üks teda iseloomustavaid loomuomadusi on järjekindlus. Elo nendib, et isegi Edgar Savisaar ei üllatunud enam, kui ta päev otsa ajakirjanike eest varjul püsinuna lõpuks ikkagi Kanal 2 reporteriga kokku põrkas ning selgitusi andma pidi.

Edasi lugemiseks: