Olavi Antons kaasautoritegaFoto: Erakogu
Kultuur
8. mai 2020, 20:39

Lugu ilmus Õhtulehe lisas Lemmikloom

LUGEMISSOOVITUS | Natuke ka kassiraamat

Kui keegi paneks kokku kõige rohkem reisinud kasside pingerea, siis ilmselt hõivaksid ülemised kohad kliimapagulase Olavi Antonsi kassid, kes koos peremehega oma elu Eesti ja Tenerife vahel jagavad: sügiseti pikk autoreis Saaremaalt Tenerifele, kevadel jälle tagasi. Mis sel kevadel reisist saab? Kes seda praegu öelda oskab!

Kui keegi paneks kokku pingerea eestlaste lemmikpaikadest, kuhu siinse talve eest pageda, jõuaks Tenerife tõenäoliselt üsna kõrgele kohale. Millal siitpoolt taas sinna pääseb, seda ei tea keegi.

Mida teha seni, kuni reisida ei saa? Lugeda muidugi! Kellel Olavi Antonsi Tenerife raamat seni veel ette võtmata, sel tasuks oma päikesesaare-igatsust just selle raamatuga leevendada. Vähe sellest, et Olavi teab Tenerifest rohkem ja tunneb seda sootuks teisiti, kui enamik, kes on sel saarel temast mitu korda kauem elanud – tema jutustamisoskus on nüansirikas ja võluv! Ekstrapluss on muidugi see, et ka maailmarändureist kassid saavad mõnusalt muhedal moel sõna sekka öelda.

Üks oluline miinus raamatul siiski on: seda on väga raske enne viimase leheküljeni jõudmist käest panna. Ja ka siis võib juhtuda, et näiteks mõne kassitarkuse tahaks ikka ja jälle üle lugeda. Aga kevad tuleb tänavu ju teisiti – aega on!

"Minu Tenerife" Foto: Olavi Antons