Foto: KALEV LILLEORG
Ilu ja mood
15. aprill 2020, 20:39

Kodus istudes kilod kuhjuvad? Imesupidieet aitab, sest ajab ära viimasegi söögiisu

Koroonahirmus kodus istumine ja vähene liikumine on nii mõnegi naise kaalunumbrit märkimisväärselt kergitanud. Et end mitte lõplikult käest lasta, on viimane aeg midagi ette võtta. 

Kuidas toimib populaarne imesupidieet, mis lubab nädalaga kaotada seitse kilogrammi? «Esmapilgul ei tundugi kõik nii hull, sest peale kapsasupi on üht-teist iga päev veel lubatud. Takkapihta on supp maitsev,» ütleb dieedi läbi teinud Anne. Aga edasi...

1. päev: 63,6 kg

Hommikusöök – õun ja kohv – on väga kummaline. Et eine pisutki toekam tunduks, võtan taldrikutäie õhtul valmis keedetud suppi. Kell 10 on kõht juba tühi. Joon klaasi vett ja söön paar kiivit. Lõunasupi söön 14.30, kuid juba paari tunni pärast on tunne, nagu poleks midagi söönud. Kell 17 üks apelsin, õhtune supiports kell 19. Vahepeal söön näljapetteks ploome ja pirne. Ila tilgub, kui võtan ahjust õhtuks perele valmistatud seaprae. Ohh! Ühe ampsu proovin...

2. päev: 63,0 kg

Hommikul kell 8 kohv ja väike kausitäis suppi. Panen lillkapsad keema ja kella 9.30 ajal maiustan veidi selle hõrgu roaga. Kaapisin puhtaks ka hunniku porgandeid, et neid supiooteks järada. Lõunaks söön jällegi lillkapsahautist ja veidi suppi. Õhtuooteks luban ühe tomati. Ja suppi. Kere on hele.

3. päev: 62,4 kg

Kohvi kõrvale närin ühe pirni ja õuna. Kell 11 teen kausitäie suppi, sest kõhus nagu polekski midagi. Maiustan ka paari kiiviga. Päeval käin jooksmas ja tunnen end seal üle ootuste hästi, sest kõhus pole vaevamas liigset raskust. Kodus tagasi, ahmin taas suppi ja paar pirni. Õhtul läheb süda kevadiselt vesiseks. Teen lehtsalatist, tomatist ja kurgist salati ning naudin. Paar apelsini ka ja hea on olla.

4. päev: 62,0 kg

Kurikuulus banaani-piimapäev. Supi järele ei isuta. Tegelikult ei isuta eriti millegi järele. Kummaline. Kella 11 ajal ma siiski supist mööda vaadata enam ei saa, sest kõht on nii tühi. Peale läheb banaan magustoiduks ja kaks klaasi 0,05protsendilist piima (mis, muide, ei maitsegi nagu vesi!). Paar-kolm tundi hiljem nõuab kõht uut supilaadungit ja muidugi banaani ja piima. Kuna kell 20.00 pean minema võimlema, teen õhtusöögi, mis, üllatus-üllatus, on jällegi supp, banaan ja piim, targu kella 18 ajal. Pärast kodust võimlemistrenni jääb maiustamiseks veel üks banaan ja joon piimapaki lõpuni tühjaks.

5. päev: 61,9 kg

Ma arvasin kohe, et need banaanid ei ole mingi dieettoit. Täna on siis tomati ja loomaliha päev. Hommikukohvi kõrvale kumbagi ei taha ja ausalt öeldes ei suuda ma hommikuti ka suppi süüa. Seega ainult kohv. Esimese supi teen kell 11. Segan päevaks lubatud kuuest tomatist kokku mõnusa salati ja söön seda koos hautatud loomalihaga lõunaks. Mmm, kui hea! Pärastlõunal luban endale kausikese suppi. Kella 17 ajal teen veel väikese supi ja pistan nahka ka loomaliha ja tomatisalati. Kõht pole tühi ja eriti ei isuta ka. Ime!

6. päev: 61,5 kg

Mu magu on tõesti kokku tõmmanud – väike karbike salatit teeb kõhu nii täis, et rohkem ei jaksakski. Kella 11 ajal vitsutan kausitäie suppi ja jälle mine või lõhki. Lõunaks keedan lillkapsast ja söön pool hautatud loomaliha kogusest. Sama läheb loosi kella 17 ajal. Kausikese suppi jätan kella 18ks. Mõtlen, et vean sellega magamaminekuni välja, kuid ei. Õhtul isutab veel kangesti lillkapsa järele.

7. päev: 61,5 kg

Hommikupoole söön kõike lubatut, esimese supi teen kella 14 ajal. Et oleks natuke tummisem, lisan keedetud riisi. Päris huvitav! Joon ka päeva jooksul mitu klaasi punase sõstra mahla. Kella 17 ajal larbin kausitäie suppi ja õhtul kustutan nälga porgandi-jõhvikasalati ning apelsinidega. Keha on kuidagi loid ja väsinud ning mõte ei tööta. Järgmisel hommikul on kaal 61,1 kg! Kadunud on 2,5 kilogrammi!

----------------------

Imesuppi tee nii!

Lõigu tükkideks 500 g peakapsast, 3 sibulat, 1 paprika, 2 suuremat porgandit ja 1 käelabasuurune juurseller. Keeda 3 puljongikuubikust puljong, kalla koos purgi purustatud tomatitega aedviljadele ja keeda üks tund. Seda suppi võib süüa igal ajal ja nii palju, kui tahad.

Dieediplaan

1. päev: Sööge erinevaid puuvilju, välja arvatud banaanid, ja nii palju suppi, kui soovite.

2. päev: Sööge erinevaid aedvilju, kas toorelt või keedetult nii palju, kui soovite. Vältige herneid ja ube. Muidugi sööge suppi nii palju, kui sisse läheb.

3. päev: Sööge puu- ja aedvilju, välja arvatud banaanid ja kartulid. Ja jällegi suppi!

4. päev: Sööge 5–6 banaani ning jooge umbes 1 liiter lahjat piima. Ja ikka suppi.

5. päev: Sööge 6 tomatit, umbes 280–340 g (valmis tehtult) loomaliha ja vähemalt 6 klaasi vett ning suppi.

6. päev: Sööge loomaliha ja aedvilju nii palju, kui soovite, ja muidugi suppi.

7. päev: Sööge keedetud toorriisi, aed-, juur- ja puuvilju, ilma suhkruta mahla, aga ärge unustage ka suppi.

PANE TÄHELE! Mitte rohkem kui nädal

Toitumisspetsialistide sõnul ei tohi sellist dieeti ei tohi pidada üle nädala, sest see jätab organismi rasvade ja valkude nälga.