Pesumasin.Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
17. aprill 2020, 12:00

Lugejakiri | Pesumasin läks katki, aga eriolukorras ei taha tehnik appi tulla

Ootamatult rikki läinud pesumasin valmistab 67aastasele perenaisele muret, sest tervis ei luba käsitsi enam pesu kuidagi pesta, aga parandaja ei taha eriolukorras masinat vaatama tulla.

„Istun juba terve kuu ja ootan, et pesumasina jälle korda saaks,“ räägib pensionärist Siiri.

„Käis kõva kõmakas ja kõlksumine. Õnneks oli masin lõpetamas,“ meenutab Siiri viimast korda, kui ta sai masinaga pesu pesta.

„Väiksemad asjad olen üritanud kuidagi ära pesta, aga voodipesu ja suuremad riided – neist ei käi jõud üle. Proovisin veel masinat käima panna, aga ikka jama on. Võttis vee sisse, kuid mõni hetk hiljem oli põrand märg. Ja välja kah enam vett ei lasknud. Jälle pistikust välja ja uputasin ja ujutasin vannituba. Kuidagi sain need oma kaheksa liitrit vett kuidagi välja,“ kirjeldab Siiri.

Naine on korduvalt üritanud erinevaid töömehi enda masinat vaatama kutsuda, aga ega keegi ei taha enne eriolukorda lõpetamist seda tööd ette võtta.

„Ma ise pelgan küll, aga ma tuulutaks toad ja peseks põrandad kangema viinaga üle. Poiss ütles kah, et las see masin praegu olla. Lubas hiljem kasvõi uue osta, aga ma loodan, et äkki saab ikka korda kuidagi. Ja mulle pole kunagi kuhjuv pesuvirn väga meeldinud. Nüüd toas püsides jääb kohe eriti silma. Ega kedagi sundida ei taha, aga mure. Olen ikka harjunud, et asjad töötavad,“ tahab Siiri tervitada siinkohal ka teisi pensionäre ja koroonaviiruse riskirühma kuulujaid. Tasoovitab kõigil ikka reegleid järgida ja kodus püsida.