Mänguplats.Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
14. aprill 2020, 14:07

Lugejakiri | Mul on häbi, et mu mees töötab lasteaias

„Mul on tore ja töökas mees, kes suudab kodus torutöid teha, metsas puid, kuid on ka mu tuttavate ja sõpradega väga seltskondlik. Oleme koos olnud alles aasta ja alustasime nüüd kooselu. Ma ei ole senini oma sõpradele paljastanud, et mu kallim töötab lasteaias,“ kirjutab Maris.

Naine tunnistab, et tunneb ebamugavust, kui jutuks tuleb ta mehe töökoht.

„Ma olen senini piirdunud väitega, et mu mees on õpetaja, mis on ka õige, aga ta ei õpeta koolis, vaid lasteaias. Asi on minus endas, aga see amet mõjub liialt naiselikuna. Kuigi ta ise on väga heas vormis ja mehelik mees. Ma pole talle oma hirmust rääkinud. Ma isegi ei tea, mida ma kardan, sest mu sõbrad ei teeks sellest mingit numbrit. Aga mind ennast häirib, et kõigil on sellised aktiivsed ja silmapaistvad ametid. Ja nüüd mind närib teine hirm, et kui see välja tuleb, et ma seda justkui valetanud olen, mis siis saab,“ pelgab Maris.

Mure tõusis päevakorda, sest Marise mees peab teatud vahetustel ikkagi tööl käima, aga õpetajad jätkavad kaugõppes õpilaste õpetamist.

„Oleme sõpradega veebis videokõnesid teinud, aga keda pole – minu meest! Eks ma olen jälle luisanud, et ta on poes ja jooksmas, aga kaua ma jaksan. Üks tuttav mainis juba ka kooli. Viisin teema mujale. Veelgi piinlikum saab olema see kõik siis, kui meie mõlema juuresolekul keegi küsiks, et kus ta töötab. Endal on häbi, aga ei oska olukorda enam lahendada kah. Saaks kriis juba läbi ja inimestega suhtlema, siis saaks äkki asja kuidagi klaaritud,“ piinab Marist ta südametunnistus.

Kas sina oled mõnda enda töökohta või kallima ametit kunagi häbenenud?