Foto: Dominika Gregušová, Pexels
Ilu ja mood
13. aprill 2020, 14:24

Ilusalongi ei saa, aga ripsmepikendused kasvavad jõudsalt välja? Need nipid aitavad pikendusi ohutult eemaldada

Neid nippe, kuidas kodus juukseid värvida ja küüntelt geellakki eemaldada, me juba jagasime. Mida aga teha, kui ripsmepikendused välja kasvavad ja uuesti hooldusse niipea ei saa? Kuidas neid kodus eemaldada niimoodi, et koos pikendustega ei tuleks ära ka kõik oma päris ripsmed?

Mida kauem sul on kunstripsmed peal olnud, seda lihtsam on neid kodus eemaldada. Abiks on ohutud ja lihtsad nipid, mida eksperdid Glamour magazine'is soovitavad.

1. Eemalda meik igal õhtul

Nagu me kõik teame, tuleb enne magamaminekut meik maha võtta. Kui selle tegemata jätame ja meigiga magama läheme, võivad silmalaugude näärmed ummistuda, mis võib muuta silmad valulikuks ja põletikuliseks ning peatada oma ripsmete kasvamise.

2. Kasuta õlipõhist meigieemaldajat

Õlipõhine meigieemaldaja eemaldab paremini silmameiki ja aitab kaasa ripsmepikenduste lahti tulemisele.

3. Võta kuuma auravat dušši

Aur kuivatab liimi nii, et see muutub rabedaks ja nii tulevad pikendused loomulike ripsmete küljest lahti.

4. Kandke magamamineku eel sõrmedega ripsmetele riitsinusõli – nii enne kui ka pärast pikenduste eemaldamist

Riitsinus- ehk kastoorõli lagundab magades aeglaselt liimi. Nii on ripsmepikendustel lihtsam ise välja kukkuda. Kindlasti ei tohiks eeldada, et kodus pikendusi eemaldades tulevad need kõik korraga ära. Seda suudab ainult salongides kasutatav spetsiaalne liimieemaldaja, loomulikke ripsmeid kahjustamata.

Pärast pikendustest vabanemist on soovitatav õli kasutamist jätkata, see aitab oma ripsmeid tugevdada

5. Tehke ripsmekoolutajast paus

Mehaanilistest ripsmekoolutajatest tuleks nüüd mõnda aega eemale hoida, kuna need võivad naturaalseid ripsmeid mitmel viisil kahjustada, sealhulgas tõmmata juurest välja või pooleks murda.