HM Koningin Máxima - 01Foto: © RVD - Martijn Beekman
Inimesed
20. aprill 2020, 11:00

Tuhkatriinulugu Hollandist: lihtsast pangaametnikust sirgus kuninganna

Hollandi kuninganna Máxima eluloo täidab uskumatu vedamine, tõeline armastus ja vastutusrikas töö. Emaliku ilu, võluva naeratuse ja haruldase stiilitunnetusega on ta ideaalnaise kehastus.

Hollandi kuninganna Máxima eluloo täidab uskumatu vedamine, tõeline armastus ja vastutusrikas töö. Emaliku ilu, võluva naeratuse ja haruldase stiilitunnetusega on ta ideaalnaise kehastus.

Màxima Zorreguieta Cerruti (48) sündis Buenos Aireses paljulapselises peres. Kuna pereisa Jorge töötas verise diktaatori Jorge Raphael Videla valitsuses põllumajandusministrina, ei pidanud tüdruk lapsepõlves näguripäevi nägema. Saanud majandushariduse Argentina katoliiklikus ülikoolis, töötas ta juba õpingute ajal mainekas firmas finantsturgude valitsemise alal, hiljem tegeles müügitööga ning andis lastele ja täiskasvanutele inglise keele ning matemaatika eratunde. Tööelu viis neiu muu hulgas New Yorki ja nullindate algul Brüsselisse, kus ta tegutses lühikest aega Deutsche Banki esinduses – just nii kaua, kuni tulevane kuninglikust soost abikaasa abieluettepaneku tegi.

Armunooled erapeolMàximast neli aastat vanem Hollandi kroonprints Willem-Alexander tutvus väljavalituga 1999. aastal Hispaanias, mil Sevilla kevadmessi raames üht erapidu peeti. Tutvustanud naisele end lihtsalt Alexanderina, polnud Màximal õrna aimugi, et selle ruugete juustega mehe puhul on tegemist Hollandi troonipärijaga. Samal peol hakkasidki armunooled hoogsalt sähvima ja noored otsustasid, et juba kahe nädala pärast kohtutakse New Yorgis.Just nende teist kohtumist peabki paar omavahelise romantilise suhte alguseks. Pulmapidu peeti 2002. aasta veebruaris ja alles hiljem rääkis naine avalikult, et pidas mehe juttu kroonprintsi staatusest pikka aega üksnes lahedaks naljaks. Kui pulmakellad aga kõlama hakkasid, ei olnud Màxima lihane isa taunimisväärse mineviku tõttu pulma oodatud ja tulevane kuninganna teatas, et austab igati riiklikku otsust.Aastast 2013, mil Alexander kuningaks krooniti, on ta esimene kuninganna Hollandi ajaloos, kes sündis väljaspool Euroopat. Peale kuninglike tiitlite kannab naine kodumaal ka naerukajaka tiitlit, sest tema suult kaob naeratus haruharva.

Edasi lugemiseks: