Mask.Foto: Martin Ahven
Lugejakiri
8. aprill 2020, 20:27

Lugejakiri | Kas ma vajan maski või ei? (1)

Sel nädalal jõudis Eestisse müügile taas kaitsemaske, mida paljud oodanud on ja osta plaanivad. Kuid kas meist igaüks vajab ikka maski?

„Ma vaatasin veebis olevas apteegis, kuidas need maskid müüki tulid. Enne otsuse tegemist olid need juba müügilt kadunud,“ kirjeldab Elli, kuidas tal seekord maskid taas ostmata jäid.

„Minu mure on tegelikult selles, et ma ei saa ikkagi aru, kas ma peaksin maski kandma või ei. Mul endal sümptomeid ei ole, aga kas mind kah kaitseb? Või kaitseb ainult teisi minu eest? See on selgusetuks jäänud. Igas ametis räägib erinev ametnik väga vastuolulist juttu. Üks ütleb, et kandke kõik – aitab meid kõiki kasvõi natuke. Teine raiub kindlalt, et terve inimene ei pea maski kandama. Kuidas meie riigis ei ole jõutud siis ühele ja kindlale arusaamisele?! Miks rahvast niimoodi lollitatakse,“ on keskealine proua pahur.

Naise sõnul on ta aktiivne interneti kasutaja, kus tema sõnul igal veebilehel viskab juba ette reklaami, et keegi on ise meisterdanud ja müüb maske.

„Hinnad on kah väga erinevad. Jälle ei tea, kas peaks tellima või ei. Ei tahaks ju riskida enda tervisega, aga riidest õmmeldud maksid maksavad samuti üle 10 euro. See pole väike raha. Ja pärast kaht tundi peaksin seda puhastama. Kui käin tööl, siis oleks mul tööpäevaks vaja juba mitut maski. Selle kõrval tuleks need apteegi omad ajutiselt odavamad ja lihtsamad. Või ongi see kõik ainult äri ja naha üle kõrvade tõmbamine? Ootaks selgust ikkagi meie juhtidelt ja arstidelt, kes rahva tervise ja riigi tuleviku eest seisavad. Üks palve neile veel – jõudku enne tagatubades omavahel konsensusele, mida rahvale öelda;“ soovib Elli.