Inimesed
8. aprill 2020, 06:55

Jakko Maltis lapse sünnist koroonaajastul: naisele toeks ma olla ei saanud, last näidati sünnitusmaja viienda korruse aknast (2)

«Kui sain videokõne, avasin kodus veinipudeli ja lõin endaga kokku,» kirjeldab laulja Jakko Maltis oma teise lapse sündi. Pisipoeg otsustas ilmale tulla just koroonaaja alguses, mil peresünnitused katkestati.

«Kui sain videokõne, avasin kodus veinipudeli ja lõin endaga kokku,» kirjeldab laulja Jakko Maltis oma teise lapse sündi. Pisipoeg otsustas ilmale tulla just koroonaaja alguses, mil peresünnitused katkestati.

Äkitselt kehtestatud tõsistest piirangutest, mis keelas valla puhkenud koroonakatku tõttu isadel sünnituse juurde minna, ei teadnud midagi elukaaslane Kristin Kaur (32) ega muidugi ka Jakko (40) ise. Samal päeval vastu võetud otsusest kuulis paar alles siis, kui naisel jõudis kätte aeg sünnitustuppa minna.Jakko sõnul läks Kristinil sünnitustärmin kümme päeva oodatust üle ja seetõttu otsustati sünnitus haiglas esile kutsuda. Ootamise-valutamise ajaks poleks meest nagunii sisse lastud. Nii mööduski poolteist päeva. Kui siis äkitselt asjaks läks, astus naine ise palatist koridori ja hüüdis meedikutele: «Nüüd läheb kiireks!»

Ehk nii oligi parem«Oli 14. märts. Laupäevaõhtu. Mul seisis tarvilik kott käeulatuses, et vajadusel õigel ajal haiglasse startida. Loore saatsime juba aegsasti vanavanemate juurde.» Ent korraga saigi Jakko naiselt välksõnumi, et uue kehtiva sisekorra tõttu pole mehel mõtet kodust tulema hakata.«Kõik need kolm ja pool tundi käis läbi suurte pisarate kuni finaalini välja,» teab Jakko naise suu läbi. Tagantjärele arutasid nad Kristiniga isekeskis: ehk oligi nii parem, et peale pandud kohustusest üksinda hakkama saada ette ei teatatud. Nõnda jäi üks draama vähemaks.«Mina sain videokõne siis, kui poiss lamas juba ema rinna peal. Kui kõne lõpetasin, leidsin, et mis siis ikka. Tegin veini lahti, lõin endaga kokku ja soovisin meile kõigile palju õnne,» muigab muusik ja nendib, et sellist sündmust üksinda tähistada tundus äärmiselt veider. «Kirjutasin siis sõpradele ja saatsin pilte.»

Edasi lugemiseks: