Foto: Rauno Vahtre
Inimesed
27. märts 2020, 10:41

ME SAAME HAKKAMA | Lauljatar Merle Lilje: „Sundpuhkus kulub vahel äragi, saab elu üle järele mõelda.“

"Mina sisustan aega maakodus ja oleme siin koos kogu pere, laste ja lastelastega. Juba kaks nädalat. Kuna üks mu tütardest on varem Terviseametis töötanud, teatas ta juba 9. või 10. märtsil, et nüüd on minek.

Vaidlesin veel vastu, et mis sa ometi seletad, valitsus pole ju midagi öelnud, ja siis ta mulle keerulises erialakeeles ütles, miks peame toitu varuma ja Tallinnast ära sõitma.See oli õige tegu, sest Tallinnas olemist hakkasin juba kartma. Meie maja lähistel elavatel inimestel polnud midagi teha ja kuna kohustusi polnud, hakati alkoholi tarvitama ja juba jõudsid nad lõhkuda autode hoovisõidu tõkkepuud - kusjuures need olid oma maja elanikud koos mingite seltsimeestega, kõik purjus nagu tarakanid.

Meil maal puudub igasugune nakkus, sest oleme siin olnud juba üle kahe nädala ja kui kellelgi olnuks viirus pealinnast kaasa võtta, oleks see juba välja löönud. Külmkapid on toitu täis, loodust on palju ja merd ja päikest. Just täna mõtlesin, et milline mõnu, et ma pole ennast kaks nädalat meikinud! Näonahk nooreneb 20 aasta võrra, kontsertide tõttu tuleb ju alati tohutu krohvikord peale panna. Sellist asja pole ju aastaid juhtunud. Nüüd pistan ühe põse päikese poole, siis teise...

Meil on peres kaks õpetajat ja nemad teevad oma videotunde, mida on läbi uste huvitav pealt kuulata. On ka negatiivset uudist - üks tütar pani oma firma kinni. Kuid me saame hakkama. Meil on tore koos olla, ehkki algul natuke ka kartsin. Oleme siin ju massiliselt kohal ja erinevatest põlvkondadest. Igaühel on oma nurgake, aga vahepeal peab vaatama, et kogemata mõnda mänguautot ei lömasta.

Kui aga küsüda, kas ka midagi kasulikku olen teinud, näiteks mõne uue laulu õppinud, siis ei. Päevad lähevad nii kiiresti. Kuni on elektrit ja internetti, on kõik korras. Sundpuhkus kulub vahel äragi, saab elu üle järele mõelda, mis on toredat olnud ja mida võiks veel edaspidi teha. Mõtiskleda, milliseks meie maailm üldse kujuneb. Ja vahel ei jõua ma ennast ära kiita, kui taibukas ma olin, et kunagi selle maakoha ostsime."