KAUNIS KÄRGPERE: Möödunud suvel sai prints Joachim Holger Waldemar Christian 50aastaseks. Ametlikul ülesvõttel on vasakult prints Nikolai, printsess Marie, pisiprintsess Athena, kuninglik perepea, prints Felix ja prints Henrik.Foto: Steen Brogaard
Inimesed
4. aprill 2020, 12:00

Taani prints vajas abiellumiseks poegade luba (1)

«Kasuema rolli astunud Marie võeti minu peres väga hästi vastu,» kinnitas Taani kroonprintsi noorem vend Joachim Holger Waldemar Christian teist korda abiellu astudes.

«Kasuema rolli astunud Marie võeti minu peres väga hästi vastu,» kinnitas Taani kroonprintsi noorem vend Joachim Holger Waldemar Christian teist korda abiellu astudes.

Kuninganna Margrethe II noorim poeg prints Joachim ja prantslanna Marie Agathe Odile Cavallier kohtusid 2005. aasta lõpus jahiretkel ning esimest korda sattus armunud paar fotokaamerate ette sama aasta augustis ühisel puhkusereisil Avignonis Prantsusmaal. Mõni kuu hiljem õhkas prints uuest pruudist rääkides: «Olen väga õnnelik.»Ometi ei kulgenud kauni paari kuramaaž sugugi pilvitult ja korra mindi koguni lahku. Lihtsast perest pärit neiu ei suutnud harjuda ka suurenenud meediahuviga, kus tema ja printsi eksabikaasa Alexandra vahel pidevalt paralleele tõmmati. Armastus õnneks võitis. «Olin Joachimita väga üksildane ja õnnetu,» sõnas Marie lahus veedetud aja kohta.

Võitis kõigi südamed2007. aasta kevadel liitus Marie ametlikult Taani kuningaperekonnaga ja kohtus esimest korda kuninganna Margrethega. Edaspidi sõitis Marie peaaegu igal vabal võimalusel Taani ja jäi mõnikord printsile külla koguni nädalaks. Neil kosutavatel retkedel saatis Maried alati ka tema lahutamatu sõber Apple – Bichon Frisé tõugu koer, keda sajandeid tagasi peeti just Prantsuse kuningakodades õukonnakoerana.«Mulle anti väga raske ülesanne: pidin ühel ajal nii taanlaseks kui ka printsessiks saama, kuid samal ajal ka iseendaks jääma,» lausus Marie veel enne abiellumist. Omajagu muret valmistas naisele ka see, kuidas toime tulla kuninglike ülesannete ja kohustustega ning kasuemana võita Joachimi poegade usaldus. Praegu tunduvad kunagised mured täiesti tühisena, sest printsi pojad Nikolai William Alexander Frederik ja Felix Henrik Valdemar Christian esimesest abielust armastavad Maried väga. Ka taanlastele endile meeldib oma kauni printsessiga uhkeldada.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99