HOIDU VIHMAST: Paljud meedikud tõdevad, et kui isikukaitsevahendeid ei jätku, siis on abiks ka isetehtud mask. Ent terviseamet hoiatab, et kui isetehtud mask niiskub, siis see võib hoopis soodustada viirustesse nakatumist. Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
25. märts 2020, 13:00

Ettevõtja: „Võiksin seitsme päevaga tarnida Eestisse 200 000 sertifitseeritud näomaski.“

KURDISTAV VAIKUS: miks terviseamet ei vasta ettevõtjatele, kes pakuvad abikätt kaitsemaskide defitsiidi leevendamiseks? (1)

Kaitsvate näomaskide puudus on pannud aktiivselt tegutsema Eesti ettevõtjad, kes pakuvad terviseametile oma abikätt isikukaitsevahendite kiireks tarnimiseks. Pakkumine aga võib jääda ilma igasuguse vastuseta. Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna peaspetsialist Andras Banyasz möönab, et isikukaitsevahendite pakkumisi on tulnud nädala jooksul mitusada, mistõttu pole muu töö kõrvalt jõutud igaühele vastata.

Aastaid Hiina tehastega ärisuhetes olnud Toomas pakkus näiteks, et võib tarnida Eestisse seitsme päevaga kuni 200 000 näomaski, mis vastavad kõikidele Euroopa nõudmistele. Ka sertifikaadid on olemas. Lisaks pakkus ta võimalust tutvuda näidistega.

Edasi lugemiseks: