Karl Robert Saaremäe Foto: Aldo Luud
Inimesed
26. märts 2020, 12:33

ME SAAME HAKKAMA | Näitleja Karl Robert Saaremäe: „Praegu on paras hetk lihtsalt kollektiivselt aeg maha võtta.“

Kuidas veedavad koduseinte vahel aega Naistelehe vanad sõbrad? Uurisime tuntud eestlastelt, millised on nende praegused toimetused ja millele nad segastel aegadel mõtlevad.

Karl Robert Saaremäe: "Võiks ju naljatades öelda, et kui koroona Eestisse jõudis, olid teatrites proovid juba alanud. Inimesed tegutsesid, hingasid ja elasid ning toimetasid oma pisikestes maailmades suuri tegusid. Loodus aga on meile juba pikalt märku andnud, et mingid muudatused tuleb sisse viia ... Vastasel juhul me lihtsalt hävitame oma planeedi ja iseenda. Arvan, et praegu on paras hetk lihtsalt kollektiivselt aeg maha võtta. Tehkem üks paus. Hingakem sisse ja välja ja vaadakem oma paika pandud suunad üle. Kas nad ikka on piisavalt laiahaardelised ja teistele mõtlevad? Või kuulun oma pisikesse plastist toodetud maailma ainult mina ise?

Oleme nüüd kõik sama lõhkise küna ees. Kõigil on käes vaadata iseendasse ja märgata oma väärtushinnanguid. Analüüsida, kas kõige olulisem on tõesti õuduses, hirmus ja kiirustades WC-paberit ja alkoholi kokku osta või tuleks just korraks kõigest lahti lasta?

Äkki on hoopis aeg märgata lähedasi enda ümber, neile silma vaadata, veeta koos aega. Ja lugeda lõpuks ometi läbi kõik raamatud, vaadata ära kõik filmid, kuulata ära kõik podcast’id, mille nimekiri on juba nii pikk, et sellega saaks maailmale tiiru peale teha.

Mulle ei meeldi istuda, käed rüpes, aga ega keegi palugi ju seda teha. Kõik jätkub endiselt.

Mina kavatsen igatahes aja maha võtta. Tahan kodus olla, fotoalbumitelt tolmu maha pühkida, sauna soojaks kütta, hilise õhtuni teki sisse mässitult taevatähti piiluda, oma kulinaarseid oskuseid lihvida, looduses käia, vaadata, kuidas mu väikesed õed kasvavad, ja märgata, kuidas taimed taeva poole sirutuvad.
Hüüdkem kõik koos: «Aidaa, kevadväsimus, ja tere, puhanud kere. Sel aastal tuleb kevad teisiti. Tiu-tiu ja teisiti …"