KeskraamatukoguFoto: Tiina Kõrtsini
Uudised
24. märts 2020, 16:48

VAHVA ÜLESKUTSE! Raamatukogu ootab kõnesid, et lastele raamatuid ette lugeda

Mai alguseni ootavad raamatukoguhoidjad Tallinna Keskraamatukogus kõnesid, et lastele telefoni, Skype'i või Facebook'i vahendusel raamatuid ette lugeda.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev leiab, et raamatukogu algatus on väga teretulnud. „Raamatukogu soovib niimoodi pakkuda tuge lapsevanematele, kes teevad kodukontoris tööd ning tahaksid samal ajal leida harivaid ja haaravaid tegevusi lastele,“ märkis Belobrovtsev. „Laps võib valida endale sobiva raamatu ja raamatukoguhoidja loeb selle talle ette. Kui aga laps tahab, võib ta harjutada lugemist hoopis ise ette lugedes. Nii saab arvestada lapse huvide ja vajadustega ning muuta ettelugemise kogemuse lapsele eriliseks.“

Raamatukoguhoidjad ootavad kõnesid argipäevadel kell 10-16, ettelugemise eest tasu ei küsita. Iga seanss kestab kuni pool tundi ja videokõne puhul näitab raamatukoguhoidja raamatust ka pilte. Kui raamat jääb põneva koha peal pooleli, saab järgmisel päeval uuesti helistada. Kui liinid on hõivatud, palub raamatukogu mõne aja pärast uuesti proovida.

Kampaanias osalevate raamatukoguhoidjate ja etteloetavate raamatute valikuga saab tutvuda keskraamatukogu lastelehel, sealt leiab ka vajalikud juhised ja kontaktid. Lisainfot saab küsida Tallinna Keskraamatukogu laste- ja noorteteenindusest e-aadressil [email protected]. Tallinna Keskraamatukogu kutsub kampaanias osalema ka teisi raamatukogusid üle Eesti.

Tallinna Keskraamatukogu teenindab eriolukorra ajal lugejaid ka kolmes ajutises teeninduspunktis: Estonia pst 8 eestikeelse kirjanduse osakonna uudistesaalis, Liivalaia 40 võõrkeelse kirjanduse osakonna üritustesaalis ja Vilde tee 72 Kännukuke raamatukogu suures saalis. Lisaks avati veebipõhine lugejaks registreerumine, et kõik Eesti elanikud saaksid tasuta ligipääsu e-raamatukogule ELLU. Rohkem infot ELLU võimaluste kohta leiab e-raamatukogu veebilehelt.