Foto: Liina Notta
Ilu ja mood
24. märts 2020, 10:43

MEIGINÕU | Tütarlapseliku jumestuse 9 põhisammu

Karantiiniaeg kodus ei pea piirduma näopesu ja niisutava kreemiga. Tühjade tundide sisustamiseks võiks ette võtta nii meigikoti sorteerimise kui uute kevadiste meiginippide katsetamise. Artistry Tokyo kollektsioonist inspireeritud tütarlapseliku jumestuse nippe jagab kevade alguse puhul meigikunstnik Liina Notta.

1. Alusta näonaha ettevalmistustest. Selleks kanna nahale näokreem- või seerum ning masseeri see mõnusalt naha sisse.
2. Kui sul on näonahal punaseid laike või täppe, kasuta nende peitmiseks rohelise tooniga peitekreemi. Tuhmide ja kollaka alatooniga aladel kasuta lillat ning tumedate silmaalustel veidi heledamat nahatooni peitekreemi.
3. Nahatooni ühtlustamiseks kanna jumestuskreemi asemel näole õhuke kiht CC-kreemi ja hajuta pintsli abil naha sisse. Meigi kinnitamiseks ja matistamiseks kanna kõige peale poolläbipaistev puuder.
4. Põsesarnade esiletoomiseks rõhuta neid näotoonist tumedama tolmpuudriga. Et nägu oleks jumekam, kanna tolmpuudrit ka juuksepiirile ja õrnalt üle kogu näo. Tütarlapselikku fluidumit annab roosa või korallikarva põsepuna.
5. Täida ja fikseeri kulmud kulmupliiatsi- või markeri abil. Efektsema tulemuse saamiseks kanna värvi kulmudele tugevate tõmmetega.
6. Kanna silmalaugudele enne lauvärvi õrn peitekreem, mis aitab värvil hästi kinnituda. Esmalt kanna silmakoopa joonele ja alumiste ripsmete piirjoonele pruunikas matt lauvärv. Laugudel kasuta aga veidi heledamat, näiteks heleroosat või sädelevat valget lauvärvi.
7. Veidi sügavama ilme saavutamiseks kanna silma ülemisele ripsmepiirile ka laineri joon, kuid loomuliku tulemuse saavutamiseks ära kasuta selleks lainerit, vaid hoopis tumepruuni lauvärvi. Selleks tee pintsel märjaks ning kanna värv ühtlase joonena ripsmepiirile.
8. Pikemate ripsmete saavutamiseks kanna enne tušši ripsmetele ripsmetuši primer ning seejärel ripsmetušš. Käes on kevad, seega katseta lisaks mustale julgelt ka muid, näiteks sinist või lillat värvi ripsmetušši.
9. Armsa tütarlapseliku välimusele paneb särava punkti erkroosa huulevärv.