Foto: Dmitry Zvolskiy / Pexels
Uudised
17. märts 2020, 12:24

4 lihtsat nippi, kuidas kodus püsivalt korda hoida

Kõik me teame, kuidas pärast pühapäevast suurkoristust kõik justkui võluväel teisipäevaks taas algses seisus tagasi on. Riided kuhjuvad toolile, raamatud kapiservale, köök on konstantselt sassis. Naisteleht jagab mõningaid nippe, mis aitavad kodu jooksvalt korras hoida, nii et pühapäevane koristus ei tähendaks suurpuhastust. 

1. Paki koju tulles oma kott lahti

Kui kasutad iga päev tööl käimiseks ühte ja sama kotti, tundub see alguses mõttetu tegevus. Miks pakkida lahti asjad, mida iga päev kaasas kannan. Tegelikkuses koguneb kotti aga ka palju prahti, näiteks toidupoe tšekk või parkimispilet. 

Keera koju jõudes koti sisu köögilauale nagu Mary Poppins ja sorteeri sealt välja kõik ebavajalik – päevane huulepulk, märkmepaberid, visiitkaardid.  Seejärel pane tagasi igapäevased asjad nagu rahakott, salvrätid ja koduvõtmed. 

2. Korista kööki samal ajal, kui kohv valmib

Vahet ei ole, kas sul on täisautomaatne espressomasin, prantsuse presskann või filtrikohvi masin – kohvi valmimine võtab igal juhul mõned minutid aega. Selle asemel, et vastu kappi nõjatuda ja kohvi valmimist oodata, kasuta seda aega köögi kraamimiseks. Näiteks võta nõudepesumasinast välja puhtad tassid või pese ära kraanikausi äärele jäänud lusikad. Miks mitte tõmmata ka kiirelt üle tööpind või pesta ära kraanikauss?

3. Pane raamatud pärast lugemist tagasi riiulisse

Väga lihtne on jätta raamat pärast lugemist lauale või kapinurgale, sest mõtleme, et loeme seda ju varsti jälle ja pooleliolevat raamatut pole justkui mõtet tagasi riiulisse torgata. Tegelikult hakkabki segadus kuhjuma just sellistest väikestest asjadest. 

4. Pese potid-pannid kohe pärast õhtusööki

Pärast õhtusööki tahaks mõnusalt diivanile kerra tõmmata, teleka mängima panna ja õhtut nautima hakata. Ilmselt on köögi koristamine viimane asi, millest siis mõelda tahad. Aga usu, kui pesed kohe pärast söömist potid-pannid puhtaks, on palju parem diivanil filmi vaadata ning järgmisel hommikul ärgata.